Bútorajtógyártó szerszámok

Ezek elkészítéséhez jó minőségű szerszámokra van szükség, ehhez nyújtanak segítséget a Fa Elefánt Kft. által forgalmazott, az Európai Unió területén belül készített professzionális Woodmaster szerszámok. A kft. piacvezető a széles választékban kapható kontraprofil keret-összeépítő és a platolómaró vagy más néven betétmaró szerszámok forgalmazásában.
A legközkedveltebb szerszám a 120 mm-es átmérőjű váltólapkás kétkéses kontraprofil-keretösszeépítő maró. A szerszámtest könnyített, de mégis kemény, erős alumíniumötvözetből készült, melybe különböző mintázatú, szám szerint 5-féle HSS (gyorsacél) vagy HM (vídiás) profilkés fogható. A késeket tüskékkel ellátott ékléccel helyezhetjük be a fejbe, melyek pontosan a helyükre mennek, így nincs szükség a beállításra, mellyel sok időt megspórolhatunk. Ezzel a szerszámmal elkészíthetjük a bútorkeret nútos, illetve csapos részét is szerszámtest és lapkacsere nélkül. A két művelet közti váltáshoz csak lesüllyesztjük vagy felemeljük a marótengelyt a szerszámmal együtt, a munkadarabot pedig egyszerűen csak átfordítjuk. A kínálatban találhatunk továbbá forrasztott lapkás keret-összeépítő szerszámot is szintén többféle profillal. Vannak több darabból álló szerszámok is, ilyenkor állítani lehet a nút szélességét, ezáltal különböző szélességű keret készíthető.
A bútorajtó nemcsak keretből áll, így szükség van különböző mintázatú, formájú betétekre is, cégünk többféle típusú platolómaró szerszámot kínál a szakembereknek, melyek további 5-6 mintázattal választhatóak. Az egyik legkeresettebb és legegyszerűbb platolómaró szerszám a 160 mm-es átmérőjű 2 késes váltólapkás maró. A szerszámtest kapható alsó (balos) vagy felső (jobbos) kivitelben. A felső (jobbos) elrendezésű szerszámot választja, aki szereti látni, ahogy a kés dolgozik, így ha egy kicsit megugrik az anyag, vagy ha egy csomó vagy göcs van a fában, az azonnal észrevehető és az esetleges hiba azonnal kiküszöbölhető. Az alsó (balos) szerszámnak a legnagyobb előnye, hogy a szerszám a maróasztalba van lesüllyesztve, így előtolóval is könnyedén tudunk dolgozni, ami sokkal biztonságosabb munkakörülményt teremt, továbbá mivel a kés alulról dolgozik, így a forgácsot nem veri fel a szakember szemébe.
A forrasztott lapkás szerszámokat használókra is gondoltak, a kínálatban 6-féle profilú, 2, 3 vagy 4 késes kivitelű forrasztott lapkás betétmaró is megtalálható, szintén jobbos és balos kivitelben HSS vagy HM minőségben. A szerszámok megvásárolhatóak a Fa Elefánt Kft. üzletében, de szállítunk postai utánvétellel is, ez esetben az áru értékét a csomag átvételekor kell kifizetni a futárnak.

 

 

 

 

 

 


Fa Elefánt Kft.
8200 Veszprém, Budapest u. 54.
Tel.: 88/404-519,
info@faelefant.hu,
www.faipar.com


Tetszett a cikk?