Anyagtakarékos fűrészlapok

A Leitz legújabb fejlesztésű vékony fűrészlapjaival növelhető az anyagkihozatal, hiszen akár 1,2 mm vágásrés is elérhető. Különös jelentősége ennek a nagy mennyiségű vékony alkatrészek feldolgozásánál van, amikor minden „elfűrészelt” köbméter a késztermék árát jelentősen befolyásolja. Ilyen területek például:

  • fűrészipar, sorozatvágó-technológia, lécgyártás
  • parkettfríz- és lamellatermelés
  • sportszergyártás (pl. rétegelt ütőnyelek).


A Leitz új fűrészlapgyártási technológiájának és a szigorú gyártási ellenőrzésnek köszönhető e csekély vágásrés. Termelési adatokkal alátámasztott, hogy akár 20%-os kihozatalnövelés is elérhető például a lamella parketta termelésénél, mikor minden megtakarított milliméter plusz egy alkatrész kivételét eredményezheti. A kevesebb anyagfelhasználás nemcsak a vállalkozás gazdaságosságát növeli, hanem globálisan szemlélve is kevesebb anyag szükséges egy adott termék elkészítéséhez, így a faanyag-felhasználás is csökkenthető.
Az anyagtakarékos felhasználás mellett a vékony fűrészrés az energiafelhasználásra is kedvező hatással van. A vékonyabb fűrészlapok energiafelvétele is kevesebb, ha azt feldolgozott anyagmennyiségre kivetítjük.
A precíziós szerszámok nem igényelnek sokkal nagyobb odafigyelést a felhasználók részéről, hiszen azok élezését és karbantartását a Leitz-szervizekben tökéletesen elvégzik. A gyártónak nincs más feladata, mint a fűrészlapokat éltompulás esetén élezésre küldeni. A nagy éltartósságú keményfém lapkás vékony fűrészlapok élezhetőségi száma is kedvező, így gazdaságosságuk nem kérdőjelezhető meg.


Leitz Hungária Szerszám Kft.
2030 Érd, Kis-Duna u. 6.
Tel.: 23-521-900.
www.leitz.hu


Tetszett a cikk?