Mindazoknak, akik örömmel dolgoznak fával

Bizonyára minden asztalosmesternek és más, fával dolgozó szakembernek megvannak az egyedi fogásai. Az évek során kialakultak a tökéletesre fejlesztett módszerek és persze megvannak a munkához bevált szerszámok is. „Annál nemesebbé válik a fa, minél több becsületes munkát tölt el vele az ember” – vallják mesterek. Ehhez az odaadó munkához kíván a STIHL segítséget nyújtani, új akkumulátoros fűrészének bevezetésével.
Cégünk több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a fakitermelésben és a fa megmunkálásának terén. 85 esztendő telt el azóta, hogy Andreas Stihl összeszerelte első, elektromos árammal működő hetvenkilós láncfűrészét. A német úriember nem is sejtette, hogy egy évszázad sem telik el, és kezdetleges alkotmányából a világ legnagyobb ipari kisgépgyártó konzorciuma növi ki magát. Az évek során bravúros technológiai megoldásokat alkalmazott vállalatunk. Kezdetekben a nehéz motorfűrészek használatához két ember kellett, némelyik géphez pedig kerekes generátor tartozott. A folyamatos innováció azonban újabb és újabb áttörést hozott. Jelentős előrelépés volt 1964-ben, hogy fejlesztőink megoldották a motorfűrészekre jellemző vibrációs gondokat. A hetvenes, nyolcvanas évek kihívása a súly csökkentése, valamint az energiatakarékosság volt. Ezúttal ismét jelentős mérföldkőhöz érkezett vállalatunk. Megjelent a STIHL akkumulátoros eszközeinek első nemzedéke…
Reményeink szerint a STIHL akkumulátoros fűrészét éppoly szeretettel használják nap mint nap a mesterek, mint ahogy azt az évtizedek során már bevált egyéb eszközeikkel teszik. Újonnan bevezetett termékünk ideális segítőtárs lehet a műhelyben. Nézzük, hogy milyen lehetőségekkel szolgál az új STIHL MSA 160 C-BQ akkumulátoros fűrész. A berendezés legfontosabb előnyei közé tartozik, hogy a munka mobil módon, rendkívül csendesen végezhető, mégis nagy teljesítménnyel párosul. Nem szükséges, hogy a közelben áramforrás legyen, eltűntek a zavaró kábelek és füstgáz-kibocsátással sem kell számolni. Mindezeket természetesen a legkorszerűbb akkumulátor- és motortechnológia teszi lehetővé, amelyeket a fejlesztések során remekül ötvöztünk a motorfűrészek terén szerzett gazdag tapasztalatunkkal és szakértelmünkkel.

A STIHL akkumulátoros fűrésze egyszerűen kezelhető és könnyen tisztítható. Nincs szükség üzemanyagra sem, hiszen a gép lelkét egy kefe nélküli, elektronikus szabályozású villanymotor alkotja. Nem akármilyen motor! A meghajtás rendkívüli energiahatékonysággal szinte teljes mértékben kopás nélkül működik, és a lehető legnagyobb mértékben hasznosítja az akkumulátor energiáját. De vajon milyen akkumulátor szükséges ehhez a teljesítményhez? A STIHL erre is gondolt. Az új AP 80, AP 120 és AP 160 akkumulátoroknak két nagy előnye is van: egyrészt a rendkívül nagy kapacitásuknak köszönhetően folyamatos munkát biz tosítanak, másrész t mind - három egyaránt használható valamennyi STIHL és VIKING akkumulátoros géphez. Elég egyetlen akkumulátort megvásárolni és a fűrészen kívül bátran használható fűnyíróhoz, fúrógéphez, sövénynyíróhoz vagy akár szegélynyíróhoz. Az optimális működési idő és teljesítmény érdekében azonban mindenképpen javasolt az akkumulátor és a gép összehangolása. Az akkumulátorok elnevezése egyben a teljesítményüket is jelöli, tehát 80, 120 vagy 160 W kapacitással bírnak.

A STIHL MSA 160 C - BQ akkumulátoros fűrészt jó szívvel ajánljuk mindazoknak az asztalosoknak, ácsoknak, ezermestereknek és hobbibarkácsolóknak, akik örömmel dolgoznak fával. Megbízható teljesítménye és egyszerű kezelhetősége minden felhasználó számára lehetővé teszi, hogy a legtöbbet hozza ki munkájából.

2011. szeptembertől kapható!



Tetszett a cikk?