Azt vágsz, ami belefér! (videóval)

A fűrészen egyaránt vághatunk prizmát, gerendát, deszkát és különféle bútorlapokat is, de a gépet használhatjuk fűrészáru szélezésére, adott méretre vágására vagy lamella gyártására egyaránt. A hasítófűrész előnye megmutatkozik a gyors vágássebességében, pontosságában és az igen nagy flexibilitásában.
A gép alapja egy robusztus, precíziós hegesztéssel négyszög profilból készült acélkonstrukció, ami a berendezés maximális stabilitását, pontosságát és hosszú élettartamát eredményezi. A gép fő részét képezi a mozgóaggregát, ami a főmotort és a fűrészlapot egyben mozgatja.
A gyorshasító körfűrész flexibilitása a működésében rejlik. A fűrészárut a vágóasztalra helyezve, a gép pneumatikus leszorítógerendája rögzíti azt, a hosszanti vágást a mozgó fűrészaggregát végzi el, majd az asztallap síkja alatt visszatér kiindulási helyzetébe, készen a következő vágási műveletre.
Az alapanyag előre mozgatását (vastagsági beállítását) az „ütközők” végzik. A gép vágásszélessége így gyorsan és egyszerűen változtatható a kézi és automatikus módban egyaránt. Az automatikus beállítás háromféle módon történhet.

  1. Abszolút beállításnál a beállított értékkel mozdul el a vezető.
  2. Léptető beállításnál a vezető a fűrészréssel korrigált értékre áll be.
  3. Optimalizált beállításnál a vezető az előre bevitt méretek szerint optimalizálja a vágásszélességeket a faanyag szélességéhez igazodva.
„Nagyon örülünk a beruházásnak, mert kapacitásunk és megmunkálási pontosságunk növelése mellett gyorsan tudunk reagálni a piaci kihívásokra, a különböző szérianagyságú megrendelésekre. A gép kezelése roppant egyszerű, a különböző méretátállítások nagyon gyorsak. Egy mondatban összegezve: Azt vágsz, ami belefér, gyorsan és precízen” – meséli Molnár Sándor, a Molnár Fafeldolgozó munkatársa, akik 2010-ben a LEADER-pályázat keretein belül bővítették elsődleges fafeldolgozó üzemüket egy egylapos gyorshasító körfűrészgéppel.

A gép kezelése érintőképernyős kijelzőn keresztül történik. A vágássebesség a kezelőpanelen elhelyezett potenciométerrel, valamint az indítópedállal fokozatmentesen változtatható 1–80 m/perc tartományban. A körfűrészlap magassági kiállásának módosításával minőségi, szép vágás végezhető, és a vágáspontosság ±0,5 mm-es intervallumon belül marad. A manuális vágásmódnál különösen előnyös lehet a vágásvonaljelző lézerfény, mellyel az anyagkihozatalt növelhetjük.
A gép gyártása mindig a megrendelő igénye szerint történik, ahol a vágáshossz, vágásszélesség, motorteljesítmény mellett még számos opció közül választhatnak a felhasználók.

Videó a Ligno Novumon:


Continental Wood Kft.
1042 Budapest, István út 33.
Tel.: +36-70/389-8857.
www.continentalwood.hu


Tetszett a cikk?