Hatékony többfejes gyalugépek


VS 525 Komfort, a korszerű ötfejes megmunkálás
ideális eszköze

A négy megmunkálófejjel felszerelt típusok a VS20/4PM, illetve a VS25/4PM gyalugépek. A többfejes professzionális gépekre egységesen jellemző a masszív, az öntvény gépváz, mely vibrációmentességének köszönhetően jó felületi minőséget biztosít a megmunkáláshoz. A gépek egyszerű felépítésének köszönhetően könnyű kezelhetőséget biztosítanak. Az etetőasztal mellett található kézikarokkal állítható 10 mm-ig a fogásmélység az egyengetési műveleteknél, mind a vízszintes, mind a függőleges tengelyen. Hosszú munkadarabok gyalulását tovább segíti, hogy a különböző típusok 300 vagy 500 mm-es asztalhosszabbítóval is felszerelhetők.
A VS20 és VS25 széria közötti különbség a maximális megmunkálási keresztmetszetben van. A VS20 180x120 mm-es, a VS25 230x120 mm-es keresztmetszetig tud gyalulni. A 180 mm-es átmérőjű, négykéses szerszámok 6000 1/perc-es fordulatának köszönhetően a megmunkált felület minősége nem hagy kívánni valót maga után.


VS 20/4PM. a széria legkisebb gépe

A munkadarab elakadásmentes továbbításáról a különböző anyagtovábbító görgők egyedi nyomásállítása gondoskodik, mely a VS 525 Komfort gép kivételével mechanikus megoldású. A tengelyek pontos pozícióba állítása a gép oldalán elhelyezett csavarorsók segítségével egyszerűen elvégezhető, a pillanatnyi pozíció a tizedmilliméteres pontosságú skáláról könnyedén leolvasható. A kezelőpanel rendkívül egyszerű, ábrákkal illusztrált kialakításának köszönhetően áttekinthető, könnyű kezelést biztosít. Innen állítható az előtolás mértéke, a VS szériánál ez két fokozatban (6 és 12 m/perc) választható meg.
A már öt megmunkálófejjel felszerelt VS20/5PM, illetve a VS25/5PM típusok a kialakításukat tekintve azonos felépítésűek a négyfejes gépekhez, azonban a pluszban beépített ötödik tengely már a profilozást is lehetővé teszi – mely tetszőleges pozícióba állítható.
Az ötfejes gyalugépek között a legjobban felszerelt a VS 525 komfort, amely már számos extrával rendelkezik alapfelszereltségében is a korábban bemutatott VS20-as, illetve a VS25-ös szériákhoz képest. A legnagyobb eltérés az, hogy mind a vízszintes, mind a függőleges tengelyek elektromotorok segítségével állíthatók, a megmunkálási méretet pedig a digitális kijelzőről olvashatjuk le. A különböző leszorítóhengerek nyomásértéke ennél a gépnél már pneumatikusan szabályozható a kezelőpanelről. Emellett az előtolási sebesség a megmunkáláshoz pontosabban állítható, hiszen az fokozatmentesen megválasztható az 5–20 m/perc-es értékek között.


Holz & Metal Kft.
9027 Győr, Fehérvári út 80.
Tel.. 30/638-9928,
www.holzmetal.hu


Tetszett a cikk?