Tokmány a bitre

Mondhatnánk, ez önmagában még nem számít egyedi fejlesztésnek, a Kress QuiXS rendszere azonban egyszerűsíti a funkcióváltást. Ahhoz, hogy a tokmányt felhelyezzük, nem kell a bitet kivennünk a befogóból, egy mozdulattal felhelyezhető a 13 mm-es befogású fúrótokmány az alapgépre. Ennek előnye különösen a helyszíni munkáknál mutatkozik meg, nincs szükség két kézi kisgépre és a munkafolyamatok közötti váltás is egyszerű.
A QuiXS egyes gépeknél kiegészül ASL (Auto Spindel Lock) automata orsóreteszelés funkcióval is. Ez a reteszelés automatikusan lezárja a fúróorsót, amikor nincs hajtás. Az ASL rendszer lehetővé teszi a gyors, egykezes fúrószár-, ill. csavarozóbit-cserét.
A géphez kapható QuiXS rendszerű szögadapterrel nemcsak az egyenes, hanem a 90°-os fúrás és csavarbehajtás is lehetővé válik. A kiegészítőnek köszönhetően a gép a nehezen hozzáférhető helyeken is jól használható. Emellett az adapter QuiXS kialakítása miatt szintén közvetlenül behajtóhegyet helyezhetünk a bitbefogóba, illetve a hegy kivétele nélkül ráhelyezhetjük a 13 mm-es fúrótokmányt.
Az új fejlesztésű rendszereket megtalálhatjuk a product design award 2010 díjjal is kitüntetett új Kress AFB típusokon, továbbá a Kress 108 AS kompakt csavarbehajtón is.


Importőr: Horváth Csapágy Kft.
8900 Zalaegerszeg, Hock J. u. 42.
Tel.: 92/350-931,
www.kressgepek.hu


Tetszett a cikk?