Kicsi és hatékony, kábel nélkül


A „kábelmentes” változat előnyt jelent a kanyargós vágások, zárt görbék vágásakor, amikor a kábel egyébként akadályozná a munkát

Előnyösen alkalmazható mosogatók, főzőlapok munkalapba illesztéséhez, de említhetnénk a fali, illetve mennyezeti burkolásnál a dugaszolóaljzatok, mennyezeti világítások helyének kialakítását is. Egyetlen akkutöltéssel több mint 30 m forgácslapot (19 mm) vághatunk a géppel, amely kiemelkedő teljesítménynek számít ebben a kategóriában. A magas teljesítményről a Li-Power-Extreme akkumulátor gondoskodik, 18 V feszültséggel és 3 Ah kapacitással, melyre a Metabo 3 év garanciát vállal.

Technikai adatok:
Metabo STA 18 LTX

Akkukapacitás 18 V / 3,0 Ah Li-ion
Vágásvastagság
  • fában 135 mm
  • acélban 10 mm
  • nemvas fémekben 35 mm

Löketszám 0–2700 1/perc
Lökethossz 26 mm
Lengőelőtolás 4 fokozat
Tömeg 2,8 kg

Csak az igazán robusztus gépek viselik az építési helyszíneken, illetve az üzemekben való tartós használatot. Az új akkus készülék alumíniumötvözetből készült gépházzal tökéletesen megfelel erre a célra. A Metabo „Quick” fűrészlap gyorscserélő rendszerrel a fűrészlap cseréje szerszám nélkül 1-2 másodpercen belül elvégezhető, félkézzel, úgy hogy közben a gépet a másik kezünkben tartjuk.


A Metabo „Quick” fűrészlapcsere-rendszerrel a lap szerszám nélkül pillanatok alatt kicserélhető

Az ergonomikus design és a gumírozott Soft-Grip markolat gondoskodik a kezelő kényelméről. A 4 fokozatú lengő előtolás biztosítja, hogy a gépet az anyagtípushoz megfelelően állítsuk. Fában az STA18 LTX 135 mm-es vágásvastagságig alkalmazható, nemvas fémek vágására 35 mm-ig, míg acéllemezek vágására 10 mm-ig van lehetőség. Az alacsonyan elhelyezkedő fűrészlap-támasztógörgő stabil megvezetést biztosít, melynek a precíz munkáknál van jelentősége. Egy LED világítja meg vágás közben a munkafelületet, miközben egy beépített forgácslefúvó biztosítja a felület jó láthatóságát. Így a gép gyorsan, jól vezethető, és a különböző kiegészítők segítenek a pontos vágások elvégzésében, mint például a párhuzamvezető vagy a körvágó.
A dönthető géptalp ferde vágások elvégzésére is lehetőséget ad 45°-ig. Talpvédőburkolat, valamint kiszakadásvédő gondoskodik a munkadarab felületének karcmentességéről és a megfelelő vágásminőségről.
Az új gép kompatibilis a hálózati szúrófűrészek kiegészítőivel.

Forrás: Presseforum.cc


Metabo Hungária
Szerszámforgalmazó Kft.
1103 Budapest, Noszlopy út 30.
Tel.: 1/434-2225
www.metabo.hu


Tetszett a cikk?