A FEIN új fúrógép-generációja

Minőség feltalálói kezekben

A FEIN 1895-ben találta ki a világ első elektromos fúrógépét. A tradíciót követő sváb cég immár 116 éve fejleszt fúrógépeket és különböző célcsoportok számára speciális elektromos szerszámokat a nagyipari és a kisüzemi felhasználóknak egyaránt. Az összes FEIN termék a Schwäbisch Gmünd-Bargauban készül, ahol modern gyártósorok és kvalifikált dolgozók precíziót és minőséget produkálnak. Az új BOP fúrógépcsaládnál a hajtóműfej fémből van, így tökéletes csapágyhelyet biztosít, ezáltal pedig garantálja a nagy futási pontosságot. A nagymértékben igénybevett építőelemek, mint a fúró-, forgórésztengely és a csapágy vibrációmentesen üzemelnek. Ez hosszú élettartamról gondoskodik nagy terhelés és tartós üzem esetén is.

Precíz nagy teljesítmény

A tartós üzemben történő munka nagy teljesítőképességet és élettartamot igényel a gépektől. Összehasonlításban a konkurenciával a FEIN nagy teljesítményű motorok magasabb vas- és rézaránnyal rendelkeznek. Ez gondoskodik a jobb áramátfolyásról és a nagyobb nyomatékról. Az 500 W-os erős motorok a teljes teljesítménytartományban iszonyú erősek. A fúrótokmány feszítőerő biztosításnak és a magától „utánhúzó” pofáknak köszönhetően a fúrószár megcsúszása terhelés alatt szinte lehetetlen. Ezáltal gazdaságos fúrás és biztos munka lehetséges.
Ezenkívül a BOP generáció automatikus tengelyrögzítéssel is rendelkezik, amely nyugalmi helyzetben a fúrótengelyt blokkolja. Ezáltal szerszámcserekor nagyobb szerszámfeszítő erők jutnak a fúrószerszámra, így az kényelmesen és egy kézzel cserélhető.

Ergonómiai kezelés


A FEIN BOP fúrógépek háza ergonómiai szempontok alapján lett kifejlesztve, és a finoman kidolgozott markolatnak köszönhetően különösen kézreállóak. Az előző modellekkel összehasonlítva még jobb a fogásuk, és mind jobb-, mind balkezeseknek fáradságmentes munkát tesz lehetővé. A kapcsológomb mindkét pozícióban 2 ujjal kényelmesen és biztosan használható. A kapcsolón keresztül a gép fordulatszáma fokozatmentesen növelhető és minden munkafolyamathoz beállítható. A felhasználók így egy alacsony fordulatszámmal kezdhetnek, míg a fúrószár bele nem kezd az anyagba. Az összes BOP típus irányváltóval rendelkezik. Ahhoz, hogy mindenhová elérjen, 5 m-es kábel áll rendelkezésre.

Három új modell

A FEIN BOP 6 típus egy egyfokozatú fúrógép, mely 6 mm-es átmérőig acélba, 20 mm-ig fába történő fúrásra alkalmas. 4000/min fordulatszámával hatékony fúrást tud megvalósítani fémben, fában vagy műanyagban.
Szerelési munkákra a BOP 10-es fúrógép lett kitalálva. A kompakt fúrógép 9 Nm-es nyomatékával az egyik legerősebb fúrógép az osztályában. Az egyfokozatú fúrógép 10 mm-es átmérőig fúr fémben és M6-ig tud menetet készíteni.
A FEIN BOP 10-2 egy univerzális kétfokozatú fúrógép ideális fordulatszám-tartománnyal, acélok és rozsdamentes acélok fúrására alkalmas 10 mm-es átmérőig. Mechanikus hajtóműáttétel gondoskodik első fokozatban a nagy nyomatékról. 20 Nm-es nyomatékával a gép sok felhasználásra és anyagra alkalmas, akár menetfúrásra is M10-es menetig.


www.fein.hu


Tetszett a cikk?