Igényre szabott fejlesztések

 

A C12 MT Multitool 5000–20 000 1/perc rezgésszámmal 3,0 Ah Li-ion akkuval különböző anyagokban való munkákhoz
(fém, műanyag, fa, PVC)
A C12 PN szegező akkuval együtt mindössze 1,6 kg
A fűthető kabát akár egy teljes műszakon keresztül melegíti használóját akkutöltés nélkül

Milwaukee

M12 technológia
Egyedüálló a 12 V-os Li-ion akkutechnológiában a Milwaukee 3,0 Ah akkuja. A 12 V-os Li-ion rendszer mintegy 30 géppel kompatibilis, mely ebben az évben tovább bővül. Várhatóan a II. negyedévben kerül a piacra az új szegező, mellyel akár 90 mm-es szegek is beverhetők. A könnyű készülék tökéletesen kézbe illik, állítható hevederrel segíti a kényelmes munkát. Kompakt kialakításának köszönhetően olyan helyeken is használható, ahol kalapáccsal kényelmetlen lenne a munkavégzés.
Szintén a II. negyedévre tehető a C12 MT Multitool megjelenése. A készülék nagy hasonlóságot mutat az AEG-nél tavaly bevezetett Multitoollal, ám nagyobb teljesítménnyel rendelkezik. 3,0 Ah kapacitású Li-ion akkuval szállítják, különféle kiegészítőkkel (fűrészlapok, csiszolótalpak stb.), de a gép más gyártók tartozékaival is kompatibilis lesz. A 12 V-os széria egyik figyelemfelkeltő tagja egyértelműen az új fűthető kabát, amely már megvásárolható a kereskedőknél. A kényelmes kabátot a mindössze 20 dkg tömegű akkumulátor „működteti”. Az apró márkajelzés funkciógomb is egyben, ezen állíthatjuk be a fűtés intenzitását 3 fokozatban. A praktikus ruhadarab 3,0 Ah akkuval működtetve egy teljes műszakot is kibír újratöltés nélkül.
A 12 V-os kategória eddig is bővelkedett a mérőműszerekben, melyek választéka az idén még tovább növekszik.

HD 18 kinyomópisztoly 6 fokozatban állítható működési sebességgel
Szintén a 18 V-os kategóriában jelenik meg egy új kézi körfűrész, valamint egy erős sarokcsavarozó (C18 Rad-31C)
HD 18 HX, 2,2 joule ütőenergiával, 3,3 kg súlyával előnyösen alkalmazható olyan helyszíni beépítéseknél, ahol nincs
hálózati áramforrás
Az AEG-nél idei évtől ismét visszatérnek a régebbről ismert megfordítható akkuk, immár túlterhelés elleni védelemmel ellátva


M18 technológia

A 18 V-os kategóriában számos újdonságra számíthatunk idén. A helyszíni szereléshez kábelmentes megoldást nyújt a 18 V-os akkus fúrókalapács, amely akár 24 mmes furatok elkészítésére is alkalmas. Az akkus működtetésnek köszönhetően alacsony vibrációt biztosít.
Már korábban is felmerült az igény a meglévő 14,4 V-os-nál nagyobb kinyomópisztoly iránt. Ezt a kívánságot a fejlesztők idén orvosolják. Piacra kerül az új HD 18 kinyomópisztoly nagyobb erővel és nagyobb használati idővel.

HD 28PD akkus ütvefúró- csavarozó, 28 V/3,0 Ah, 85 Nm, 0–450/ 0–1800 1/min

M28 technológia
A tavalyi évben indult útjára az új M28- as Li-ion akkumulátorgeneráció, amely idéntől teljesen felváltja a V28-as szériát. A fejlesztők azonban úgy oldották meg a váltást, hogy senki se szenvedjen hátrányt, ugyanis mind a régi, mind az új 28 V-os gépek kompatibilisek mindkét akkuval. Az „M” széria nagy lépés előre a cellavédelem terén.
Valójában az elektronikája fejlődött, amely védi az akkumulátort a túláram, túlmelegedés és a túlkisülés ellen, akár durva használat esetén is. A gépek közül kiemelkedő ebben a kategóriában a HD 28PD ütvefúró csavarozó, amely 4 pólusú, erős motorjával a vezetékes gépek teljesítményét nyújtja (85 Nm). A gép felépítésében sokkal kompaktabb lett, mint a V28-as elődje, ereje 10%-kal nagyobb.

Vezetékes gépek
A hálózati áramról működő típusok között főként a sarokcsiszolók terén várhatók új termékek. Emellett egy új szablyafűrész (1500 W-os) és egy kisebb gérvágó (Ø216 mm-es) is helyet kap a fejlesztések között.

Tartozékok
A fúrás és vágás területén a Milwaukee saját szortimentjéből tudja kiszolgálni a felhasználóit, emellett bitek és kéziszerszámok is folyamatosan egyre nagyobb választékban rendelkezésre állnak.

Jön: RED Lithium-ion
A II. negyedév során a Milwaukee egy teljesen új, a piacon eddig még nem használt akkutechnológiával áll elő. Az új akkuk 12, 14, 18, 28 V-os feszültségosztályokban egyaránt elérhetők lesznek. A cellák kémiai összetételének, felügyeletének, valamint a konstrukció együttes hatásának köszönhetően a RED Lithium 50%-kal több ciklust tud majd a jelenlegi akkuknál. Minden vonatkozásban a legmostohább körülményekre készültek. Így például a burkolati védelem csökkenti a sérüléseket, míg a kémiai összetétel akár
-18 °C-ban való alkalmazásra is elég erőt biztosít.

AEG

Li-ion technológia

A kompakt kategóriában némi megújulással jelentkezik majd az AEG BS 12C2 csavarozó, melynek hossza az új építésű tokmánynak köszönhetően tovább csökkent, 166 mm-re, nyomatéka viszont 30%-kal nagyobb, mint az elődjének. A 12 V-os széria újdonsága volt a tavalyi évben megjelent Multitool, amely eddig 3 különböző adapterrel rendelkezett. Ez év végén kiegészült egy új adapterrel, amely szegek beverésére szolgál, a gép kialakításából adódóan a legszűkebb helyeken alkalmazható.
Az AEG is továbbfejleszti akkumulátorait 14 és 18 V-os kategóriában. A régebbről ismert megfordítható akku ismét visszatér, töltöttségjelző mutatja az akku állapotát, valamint az új akkukat túlterhelés elleni védelemmel is ellátták, ami eddig nem volt elérhető az AEG gépeken.

Robusztus, professzionalitást sugárzó megjelenés
az új arculatban
Az új TS 55E merülőfűrészhez vezetősín is elérhető lesz

Vezetékes gépek
Az AEG palettáján idén inkább a hálózati áramról működő típusok között számíthatunk bővülésre. A két évvel ezelőtt bevezetett új narancssárga designt most formailag is továbbgondolták. A kényelmes használatot segítő gumírozás egyben a gép külső megjelenését is megváltoztatja, így jobban kihangsúlyozza a professzionalitást. Az év második felében új csiszológépek, valamint egy teljesen új rendszerű szúrófűrész megjelenésére számíthatunk. Szintén vevői igényekre, kifejlesztésre kerül az AEG gépmárkán belül egy merülő körfűrész, 55 mm-es vágásmélységgel, melyhez vezetősín is elérhető lesz.


www.aeg-powertools.hu
www.milwaukeetool.hu


Tetszett a cikk?