Hossztolás kívánt méret szerint

A modern NC-vezérlésű, optimalizációs programmal rendelkező gép előnye a műszaki tartalom mellett alacsony árában és jó szervizhátterében mutatkozik meg.
A KP 500 automata optimalizáló fűrész felhasználási területei igen szerteágazók, egyaránt ajánlott:

  • fűrészipari félkész termék gyártásra
  • frízgyártásra táblásított termékhez
  • frízoptimalizációs vágásra megadott paraméterek szerint
  • tömör bútorelem gyártására
  • deszka és gerenda hossztolására épületfa-elemekhez
  • raklapelem gyártására stb.

 


Az átvágási keresztmetszet alakulása 500 mm-es, illetve 550 mm-es átmérőjű lap esetén

Tovább segíti a felhasználók munkáját, hogy a program lehetőséget teremt a hossz vagy a minőség szerinti optimalizálásra attól függően, hogy mely paraméter a fontosabb az adott gyártási folyamatban.
Hossz szerinti optimalizálásnál a kezelőpanelon megadhatjuk a kívánt hossztolási méreteket és mennyiségeket. Ezeket az értékeket rendre aktiválhatjuk az optimalizációs programban. A program az egyes hossztolandó darabok hosszértékéből a legjobb kombinációt számolja ki a kívánt hossztolási értékekkel, a lehető legkisebb veszteséget figyelembe véve.
Minőség szerinti optimalizálás esetén a feldolgozandó fűrészáru minőségét is figyelembe tudjuk venni. Így javul a gép értékkihozatala, az esetleges fahibák kiejtésével. A kiszolgáló személy vizuálisan osztályozza a hossztolandó anyagot, krétával bejelöli a fahibákat, amiket ki kell ejteni. Az előtoló szerkezet visszamenetben leolvassa a jelöléseket, amiket a berendezés tárol. A kiejtendő részek között a berendezés automatikusan felosztja a legjobb kihozatal függvényében a hossztolandó anyagot a megadott méretekre. Amennyiben a hossztolandó anyag nem éri el a legkisebb betáplált méretet, az automatikusan a hulladék közé megy.
Mindkét optimalizálási módban az elszedőasztalon a pneumatikus kilökőhengerek hossztolási méret szerint szabályozhatóak, így azok akkor lépnek működésbe, amikor a megfelelő méretű hossztolt anyag halad el mellette, ezzel szortírozva az anyagot.


Continental Wood Kft.
1042 Budapest, István út 33.
Tel.: +36-70/389-8857.
www.continentalwood.hu


Tetszett a cikk?