Nemcsak fűrészel, merül is

Kézi körfűrész „üzemmódban” a pontos vágások elvégzését párhuzamvezető is segítiEgy kar oldásával a talp rögzítése oldható, így a gép merülőfűrészként használható

Alaphelyzetben a készülék normál kézi körfűrészként funkcionál, vagyis a fűrészlap fix mélységre állítható és billenőburkolat védi. Egy rögzítőkar elfordításával azonban a laprögzítés feloldható, az asztal lesüllyed, ekkor a készülék teljes értékű merülőfűrészként alkalmazható.
A billenőburkolat automatikusan elfordul, így nem akadályozza a gép bemerítését. A burkolaton megtalálható fűrészlapbelépési, illetve -kilépési pont jelölések segítségével zárt nyílások (pl. főzőlap, mosogató) kivágása is egyszerűen és pontosan végezhető. A géphez opcióként vezetősín is rendelkezésre áll, de más gyártók vezetősínjeivel is kompatibilis. A Metabo vezetősín alaptartozéka két végállásütköző, melynek köszönhetően a belépési és kilépési jeleket már nem kell figyelni, ezt az ütközőkkel egyszerűen lehet pozicionálni.

Vezetősín mellett pontosan és igényesen vághatunk mosogató-, ill. főzőlapnyílásokat

A sín mellett végzett vágások pontosak és kipattogzásmentesek, amely bútorok, munkalapok beépítésénél alapkövetelmény.
Könnyű súlyából adódóan a gép függőleges síkban vagy akár fej feletti munkáknál is alkalmazható. A stabil magnéziumöntvény vezetőtalp és a robusztus ház gondoskodik a gép hosszú élettartamáról extrém felhasználási körülmények között is. A gumírozott fogantyú a vibrációvédelmet, az elszívócsatlakoztatási lehetőség pedig a pormentes munkakörnyezet feltételét teremti meg.

Metabo akkus nemesacél megmunkálógép Program
Világpremierjét ünnepelte januárban a Metabo akkus nemesacél programja, amelyben minden szükséges készülék megtalálható – a csövektől kezdve a homlokzati, illetve beltéri felületeken át a korlátokig – bármilyen nemesacél felület megmunkálására. A 4
speciális géppel elvégezhető például egy köracél lépcsőkorlát sorjátlanítása, a hő okozta elszíneződések eltávolítása, majd tükörfényűre polírozása.
A szortiment 4 tagja: KNS 18 LTX 150 akkus sarokvarrat-tisztító, W18 LTX 125 Inox sarokcsiszoló, BF18 LTX90 akkus keskenycsiszoló, S18 LTX115 akkus szatináló-polírozó palástcsiszoló. Mindegyik készüléket az adott munkaműveletre optimalizálták, így gyors, hatékony megbízható felhasználásra képesek olyan helyeken, ahol nem áll rendelkezésre hálózati áramforrás. Az új gépcsalád Magyarországon várhatóan az év második felétől érhető el a Metabo-viszonteladóknál.

A fordulatszám a vágandó anyag minőségéhez pontosan (fokozat nélkül) beállítható, így a készülék a belsőépítészetben helyszíni szerelések során vagy az építőiparban egyaránt alkalmazható. A SmartChange gyorscserélő rendszerrel a körfűrészlap cseréjekor a tengely rögzíthető, így egy imbuszkulcs elfordításával oldható a szerszám.
A fejlesztők a gépet úgy alakították ki, hogy ne legyen szükség hasítóékre, akár hosszvágásról, akár merülőfűrészelésről legyen is szó.


 

Metabo Hungária Szerszámforgalmazó Kft.
1103 Budapest, Noszlopy út 30.
Tel.: 1/434-2225,
www.metabo.hu


Tetszett a cikk?