Népszerű kisgépek a Kress-től


850 SB-2

A kisgépeket Németországban és Svájcban gyártják, ezzel is garantálva a kimagasló minőséget, a hosszú élettartamot, a precizitást, mely biztos szervizháttérrel párosul.
A 850 SB-2 ütvefúrógép 850 W-os teljesítménnyel és 48 000 1/min ütésszámmal rendelkezik, így hasznos segítség lehet a beszerelési munkáknál. A gép azonban nemcsak ütvefúrásra, hanem normál fúrásra és csavarozásra is egyaránt használható, hiszen az ütvefúró funkció kikapcsolható. A kétfokozatú hajtóműnek köszönhetően a munkafolyamathoz optimális fordulatszámot választhatjuk meg. 1. fokozatban az alacsonyabb fordulatszám (0–1250 1/min) nagyobb nyomatékkal párosul, amely elsőre a csavarozási munkáknál mutatkozik meg. A 2. fokozatot választva már 0–3000 1/min fordulatszám érhető el, mely a fúrási feladatoknál előnyösebb lehet. A gép fúrási teljesítménye a kategóriájában figyelemre méltóan kiemelkedő. Fában: 40, téglafalban: 20, míg vasban 13 mm átmérőjű furatok készítésére képes. Az ütésálló fém gyorstokmány 1–13 mm átmérőjű fúrószár befogását teszi lehetővé.
A gép hosszú élettartama többféle műszaki megoldásnak az eredménye. A könnyű alumíniumöntvény meghajtóház nemcsak a gép összsúlyát csökkenti, hanem jó hővezető képességének köszönhetően védi a hajtóművet a túlmelegedéstől.

850 BM-2

Ezt egészíti ki a motor lágy indítású elektronikája. A gép teljesítménye mindkét forgásirányban azonos, hiszen a fogásirányváltással párhuzamosan a szénkefék pozícióját is állíthatjuk, így mindkét irányba képes a maximális forgásnyomaték leadására.
A mindennapi használatot tovább segíti a gépbe épített automatikus tengelyreteszelési (ASL) rendszere, mely gyors, egykezes szerszámcserét biztosít. Emellett a kisgépet a könnyebb kezelhetőség érdekében biztonsági csúszótengely-kapcsolóval látták el, ami hasznos a magas teljesítmény „kordában tartásához”.
A 850 BM-2 elektromos fúrógépet a sokoldalú használhatóság jellemzi. Számos korszerű technológiai újítással rendelkezik, ami megkönnyíti a mindennapi használatot. Ilyenek például a ASL tengelyrögzítés és a QuiXS rendszer. A QuiXS lehetővé teszi, hogy a bitet nem kell a bitbefogóból kivenni, a 13 mm-es gyorstokmány a behajtóhegyre egy mozdulattal ráhelyezhető.

A fúrógép szintén kétfokozatú alumíniumházas hajtóművel rendelkezik, így megválaszthatjuk, hogy a nagyobb nyomatékon, de alacsonyabb fordulaton (0–1250 1/min) használjuk csavarozásra, vagy a nagyobb fordulatszámú (0–3000 1/min) funkcióra váltunk, ami ideális a fúrási műveletek elvégzéséhez. A maximálisan 30 Nm forgatónyomaték leadásával fában: 40, fémben 13 mm átmérőjű furatot készíthetünk, de akár 8 mm átmérőjű facsavar behajtására is képes előfúrás nélkül. A fúrási teljesítmény maximális kihasználhatóságát a szénkefével irányának megváltoztatása révén mindkét irányban kiaknázhatjuk és a teljes hullámú elektronika megfelelő védelmet biztosít a motor számára a túlterhelés ellen. A munkavégzés biztonságát tovább javítja az ennél a típusnál is beépített csúszó-tengelykapcsoló megoldás. A fúrógép sokoldalú felhasználását tovább erősíti, hogy a hajtómű előtt 43 mm-es befogónyakat alakítottak ki, amely reteszelhető kapcsolóval van ellátva. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy a fúrógép állványba fogható, így akár állványfúróként is használható.
A 850 W-os fúrógép kompakt „testvére” a 650 W-os teljesítményű 650 BS QUIXS. Az új fejlesztésű fúrógép szintén rendelkezik az ASL tengelyrögzítéssel, QuiXS gyorscsatlakozóval. A mindössze 1,7 kg tömegű elektromos kisgép 10 Nm maximális forgásnyo - maték leadására képes, mellyel akár 6 mm átmérőjű csavar is behajtható, de emellett fában 30, fémben 10 mm átmérőjű furatot is készíthetünk vele.


Importőr:
Horváth Csapágy Kft.
8900 Zalaegerszeg, Hock J. u. 42.
Tel.: 92/350-931.
www.kressgepek.hu


Tetszett a cikk?