Fél évszázados tapasztalattal


Harmony system marószerszámok

Az AKE Harmony system marószerszáma kiváló felületi minőséget és alacsony karbantartási költséget biztosít az élmegmunkáláshoz. A speciális szögbe álló gyémánt vágóélekből egy forgácsolási síkban több él dolgozik egyszerre. Az anyagba belépéskor az élek nyírással metszik ki a forgácsolandó anyagot, ezáltal biztosítva a kitűnő felületi minőséget és a hosszú élettartamot a fogak számára. A Harmony speciálisan jó felületi minőséget követelő lézeres élzáró gépek élmarójához is használható, hiszen az élmaráskor nem sérül a lapanyag felülete. A szerszám finoman lemetszi a nagy ellenálló képességgel bíró, sokszor rideg felületi réteget, elkerülve az apróbb kitöredezéseket is. A gyémántlapkák keménysége pedig garantálja a marószerszám hosszú élettartamát.
Az AKE zajcsökkentett körfűrészlapjainál a legújabb gyártási technológiát ötvözi a legnagyobb pontossággal. A lapcsalád két kiemelkedő típusa a Melody és a Soundstar. Az AKE Melody körfűrészek új generációjánál a már korábban is alkalmazott lézerrel készülő V alakú feszültségmentesítő hornyok mellett további zajcsökkentés céljából egyes fogak hátlapján speciális geometriájú bemetszéseket használnak. Az élkörön nagy sebességgel mozgó fogaknál ezáltal a légáram megtörik, ami csendesebb lapfutást eredményez.
A Soundstar körfűrészlapok esetében változó élszöget alkalmaznak az egymást követő fogaknál. A zaj- és a rezgéscsökkentés érdekében a feszültségmentesítő hornyokba rézmagot helyeztek el.


Bevonatos körfűrészek

A sárgaréz azon tulajdonságát használják ki ebben az esetben, hogy lényegesen eltérő hőtágulási tényezővel rendelkezik, mint az acél szerszámtest. A rézbetétek pontosabb lapfutást biztosítanak a lapnak, így azok futása kiegyensúlyozottabbá válik, ami csendesebbé teszi a fűrészlapot.
A szerszámok különböző bevonattal való ellátása nem új keletű technológia. A speciális bevonatok javíthatják az éltartósságot, nagyobb hőállóságot biztosíthatnak, illetve megakadályozhatják, hogy a fűrészpor ráégjen a lapka mögött a szerszámtestre. Az AKE legújabb fejlesztéseinek köszönhetően többféle speciális bevonattal látja el a szerszámait, attól függően, hogy milyen tulajdonsággal bíró anyag szabására használják azokat.


AKE Hungária Kft.
9700 Szombathely, Vásártér u. 12.
Tel.: 30/3030-520.
www.ake.hu


Tetszett a cikk?