A kíméletes élmaró

Az agglomerált lapok tökéletes élzárása a bútoriparban már megvalósítható, a lézeres élzárók megjelenésével. Azonban ahhoz, hogy a fugamentes élzárás ezen berendezésekkel is problémamentes legyen, a felület előkészítéséhez megfelelő minőségű marószerszámokat kell használni. A nagy keménységgel bíró bevonatok (laminált, HLP, lakkozott, festett) ridegségük miatt, a megmunkálásukkor hajlamosak a kipattogzásra. Az AKE Harmony System marói azonban alkalmasak a tökéletes élzárás előkészítésére. A speciális szögben álló gyémánt maróélek finoman, nyírással forgácsolják a felületet. A vágóélek dőlésszöge és a gyémánt szerszámél egyaránt hozzájárul a kiváló felületi minőséghez és a szerszám hosszú élettartamához.

Mindezt kiegészíti, hogy a szerszám paraméterei a felhasználó igényeihez mérten alakíthatók. A megmunkálógép és a feldolgozandó anyag függvényében választható meg a szerszám átmérője, vágási szélessége és a forgácsolófogak száma. A többféle kialakítás miatt a Harmony System különböző típusai használhatók élzárógépeken, megmunkálókon és CNC-gépeken is.

A Harmony nemcsak agglomerált lapok marására, hanem tömörfa megmunkálására is kitűnően alkalmas, de emellett műanyagok marását is elvégezhetjük vele. Nincs szükség utólagos csiszolásra, a felület a marást követően azonnal felület- kezelhető. A csiszolási művelet elhagyása miatt nemcsak értékes időt, hanem energiát is megspórolhatunk, hatékonyabbá téve ezzel is a termelési folyamatot. A rétegelt lemezek, tömörfa lapok esetén is ugyanazon szerszámmal végezhetők el a hossz- és keresztirányú marások, a kilépő éleknél sem tapasztalható kiszakadás.

A Harmony hatékonyágát tovább növeli, hogy szikraforgácsoló élezőkkel többször élezhetők, meghosszabbítva ezzel is az egy szerszámra eső megmunkálási intervallumot. Az eredmény a hosszabb szerszámélettartam és a jobb megmunkálási minőség. Mindkettővel jelentősen javítható a vállalkozás eredménye.


AKE Hungária Kft.
9700 Szombathely, Vásártér u. 12.
Tel.: 30/3030-520.
www.ake.hu


Tetszett a cikk?