Lamello nútmaró új alaplappal

A Lamello szabadalmaztatott SMS (Step Memory System) rendszere segítségével a marószerszám ± 2 mm-es tartományban 0,1 mm lépésközökkel magasságban is állítható


A szögben állítható alaplapra egy trapézhorony segítségével derékszögű ütköző csatlakoztatható, amely mind merőleges, mind pedig szögben végzett nútmarásoknál jobb felfekvést biztosít a gépnek.

Ezáltal pontosabb és gyorsabb pozicionálás végezhető, amely a korpuszbútorgyártásban előnyösen kamatoztatható.

Az új ütköző a trapéz alakú horonyban könnyen csúsztatható, rögzítése egy egyszerű fordítókarral szerszám nélkül történik.

Lapfelületek nútolásakor a felhasználók gyakran „szemmértékkel” illesztik a gépet az alkatrész éléhez, mely gyakran pontatlansághoz vezet.

 

Az új alaplap, ill. ütköző segítségével gérbe vágott alkatrészek is könnyedén összeépíthetők úgy, hogy a sarkok mindig szintbe állnak, anyagvastagságtól függetlenül
Lapfelületek nútolásakor az ütköző megnöveli a gép felfekvési felületét, ezáltal nagyobb stabilitást biztosít, a szögben állítható talp pedig az anyag éléhez való pontos ütköztetést teszi lehető

A Top 21 nútmaró az előbbihez képest „átfordítva” helyezhető a lap szélére, miközben a kiegészítő ütköző biztosítja a munkadarabon a felfekvést, a szögben állítható vezető pedig az élhez történő pontos ütköztetést (ahogyan a képen is látható).

A gép egyéb vonatkozásban is kiemelkedőnek számít a kategóriájában. Az SMS (Step Memory System) szabadalommal a marószerszám ± 2 mm-es tartományban 0,1 mm lépésközökkel magasságban is állítható.

A revolverütköző segítségével 6 különböző marási mélység között váltogathatunk egyetlen mozdulattal.

A szögskála 0–90°-ig állítható és a főbb szögeknél (22,5°, 45°, 67,5°, 90°) gyorsrögzítési pontok találhatók.

A készülék 8–24 mm-es anyagvastagságig alkalmaz- ható, a megfelelő szerszámokkal többféle kötőelemekhez (hagyományos lamello keksz, Clamex S, hajócska javítófolt stb.).

Szerszámcseréhez a tengely egyszerűen reteszelhető.

A gépet a tartós használathoz alkalmazkodó erős 800 W-os motorral látták el, melynek élettartamát teljeshullámú elektronika garantálja.

 


Kentech Kft.
1163 Budapest, Sárgarózsa u. 22.
tel.: 1/402-0210.
www.kentech.hu


Tetszett a cikk?