Az AEG új akkumulátortechnológiája

Az új PRO LÍTIUM-ION akkumulátor az akkumulátorház nélkül. Jól látható a cikkben említett elektronika és a cellák tartós, kétpontos forrasztással való rögzítése

Az új töltő, amely figyeli többek között az akkumulátor hőmérsékletét és teljesen kompatibilis a régi GBS akkumulátorokkal is

Védelem a túlmelegedéssel és a túlárammal szemben, valamint az egyes cellák felügyelete

A speciális fejlesztésű gép valóban kipróbálásra került a kozmoszban, 1984-ben Bruce McCandles asztronauta végezte el a meghatározott feladatot az űrsiklón kívül, még „köldökzsinórral” sem kapcsolódva az űrsiklóhoz. Most pedig az AEG egy új akkumulátoros fejlesztéssel, a PRO LÍTIUM-ION technológiával jelenik meg a piacon.

Az AEG hosszú ideje figyelemmel kíséri a felhasználói igényeket, és az akkumulátoros gépek felhasználóinak visszajelzéseiből az a következtetés szűrhető le, hogy a gépek működési ideje, az akkumulátor (és a gép) tartóssága, az ergonómia, a kényelmes és könnyű használat az akkumulátoros géppel szemben támasztott legfontosabb elvárások (a fenti sorrendben).

Mindennek tekintetbevételével alakították ki az új PRO LÍTIUM-ION akkumulátorokat, amelyek nagy kapacitással, robusztus kialakítással, háromszoros elektronikai védelemmel, tartós cellákkal, minden egyes cella teljesítményét és állapotát figyelő elektronikával és végül, de nem utolsósorban az akkumulátor töltöttségét mutató kijelzővel rendelkeznek. A fejlett elektronikai megoldásoknak, a cellákban található új típusú vegyületnek és az akkumulátor töltését maximálisan ellenőrzés alatt tartó új fejlesztésű töltőnek köszönhetően az új PRO LÍTIUM-ION akkumulátor sokkal tovább megőrzi nagy kapacitását, mint a közvetlen versenytársak akkumulátorai.

Az akkumulátorok tartósságának titka, annak robusztus felépítése. Már ránézésre is látható, hogy az akkumulátor háza masszív és a gumibevonat nemcsak a csúszástól védi meg, hanem leesés esetén tompítja az ütésből eredő károkat is. De ez természetesen nem minden. Belülről az egyes cellákat egy masszív fémkeret fogja össze, és minden egyes cella kétpontos forrasztással van rögzítve. Emellett pedig a cellák közötti tér rugalmas anyaggal van kitöltve, ami biztosítja a cellák fix elhelyezkedését.

Az új PRO LÍTIUM-ION akkumulátorban található áramkör védelmet biztosít a túlterhelésből fakadó túlzott erősségű áram felvételével szemben éppúgy, mint a túlterhelésből fakadó túlmelegedéssel szemben is. Emellett nagyon fontos, hogy az elektronika minden egyes cella állapotát figyelemmel kíséri és védelmet biztosít a túltöltéssel szemben és a túlkisüléssel szemben is. Így válik teljessé az új PRO LÍTIUM-ION akkumulátor tartóssága: mind fizikailag, mind elektronikai szempontból, mind a működés idejét tekintetve hosszú életű, megbízható akkumulátorral van dolgunk.

Végül, de nem utolsósorban meg kell említenünk az akkumulátoron lévő töltéskijelzőt is. Ez egy nagyon hasznos szolgáltatás, hiszen a felhasználó így mindig tudja, mennyire van feltöltve az akkumulátor, mindig tudja, hogy mennyit dolgozhat még a géppel. Az AEG új PRO LÍTIUM-ION akkumulátora tehát igazi alternatívát nyújt az akkumulátoros gépekkel dolgozó profi szakemberek részére. Az új akkumulátor és töltő, valamint az új PRO LÍTIUM-ION akkumulátorral szállított gépek 2011 augusztusától elérhetőek lesznek a magyarországi piacon is.


A&M Elektromos Kéziszerszámok Kft.
1133 Budapest, Váci út 110.
Tel.: 1/349-4134.
www.aegpowertools.hu

 


Tetszett a cikk?