Halkan vágni megéri

A Leitz zajcsökkentett lapjai három lépésben, és egyben háromféle kialakítással érik el a kiváló zajcsökkentő eredményüket.
Az AS OptiCut körfűrészlapok alapváltozata változó fogosztással készül, így a nagy kerületi sebesség hatására sem alakulnak ki légörvények a fogak mögött, amelyek nagyrészt felelősek a magas vágási zaj kialakulásáért. A változó fogosztás azonban a vágás minőségére is kedvező hatással van. A nagy sebességgel mozgó fogak kisebb turbulenciát okoznak, ezáltal a szerszám futása is egyenletesebbé válik. Csupán a változó fogosztás hatására 3 dB(A)-val csökken a vágási zajszint, a hagyományos körfűrészlapokhoz képest.
A következő zajcsökkentő fokozatot a lézeres bemetszésű feszültségmentesítő mintázattal ellátott AS OptiCut lapok jelentik. A kutatások szerint a kialakított lézerbevágások a szerszámtesten szintén hozzájárulnak a körfűrészlap stabilitásához. A tovább csillapított lapfutás a vágási zajszintet 7 dB(A)-val csökkenti.
Az AS OptiCut körfűrészlapcsalád legcsendesebb tagjai a fóliabevonattal is ellátott körfűrészlapok. A szerszámtestre viszkoelasztikus ragasztóval rögzített speciális fólia, a lézeres bevágások és a változó fogosztás hatását erősítve együttesen 10 dB(A)-val csökkenti a vágási zajszintet a hagyományos kialakítású körfűrészlapokhoz képest.
Ez az eredmény a mai fűrészelési technika leghalkabb szerszámát jelenti. Az ergonómiai előny nagyfokú gazdaságossággal párosul, mert a halkabb fűrészlapok kevésbé lengenek be, ami jelentősen javítja a fűrészelés felületi mi- nőségét, növeli a szerszám élettartamát. Az új generációs AS OptiCut körfűrészlapokat egyaránt használhatjuk asztalos körfűrészekhez, függőleges és vízszintes lapszabászgépekhez. Az eredmény: szebb vágásfelület, halkabb munkavégzés, hosszabb szerszámélettartam.


Leitz Hungária Szerszám Kft.
2030 Érd, Kis-Duna u. 6.
Tel.: 23/521-900.
www.leitz.hu


Tetszett a cikk?