Tökéletes bevonat, tökéletes teljesítmény




 Dimar D-Coat 300 mm átmérőjű lapszabász fűrészlap




A Dimar D-Coat 125 mm-es kétrészes réselőtárcsás elővágója
 
 Az elővágó műanyag távtartó korongja különböző színben, a vastagságuktól függően

A Dimar D-Coat fűrészlapját elsősorban a lapszabászatok igényei szerint fejlesztették ki. Az elektrosztatikus úton felhordott kékes bevonata nemcsak esztétikai szempontból „öltözteti” a fűrészlapot. A nagyon vékony felületréteg egységet alkot a szerszámtesttel, így az nagyon ellenálló.
A gyártók már többféle nanotechnológiás bevonattal ellátott szerszámot vezettek be a piacra, azonban a Dimar a fejlesztéskor a környezetvédelmi szempontokat is szem előtt tartotta.
A D-Coat fűrészlapok gyártásakor nem használnak nehéz- fémeket, és az esetleges tisztításuk is közönséges csapvízzel megoldható. A környezetvédelmi szempontokon túl a fűrészlapok termelésre gyakorolt hatása is nagyon kedvező.
Mivel a kékes bevonat a teljes fűrészlapra kiterjed, így nemcsak a szerszámtestet, hanem a fogak hátsó felületét is megvédi a korróziótól és a gyantalerakódástól.
A rendkívül ellenálló D-Coat bevonat kedvezően hat az éltartósságára is. Az élek élettartama megnő a hagyományos keményfém lapkás fogazatú fűrészlapok- hoz képest.
Ezt két tényező is erősíti. Az egyik legfontosabb, hogy az elektrosztatikus úton felvitt nanotechnológiás bevonatnak köszönhetően a fogak finomabb élkialakítást kapnak. A bevonat ellenálló képessége miatt később tompulnak, hosszabb használatot téve lehetővé.
A másik fontos tényező a keményfém lapkák összetételében rejlik. A D-Coat, úgy, mint az összes Dimar keményfém lapkás szerszám, a Dimar egyedi összetételű keményfém lapkájával készül. Ez szintén megnövelt élettartamot biztosít. A fogak éltartóssága javul, növelhető a két élezés közötti feldolgozható mennyiség. A Dimar tesztelte a bevonat korrózió- gátló hatékonyságát, ezért két fűrészlapot (egy hagyományos és egy D-Coat lapot) két hétre vízbe helyezett. A vizsgálati idő leteltét követően a hagyományos fűrészlap erősen korrodálódott, míg a D-Coat új fényében csillogott.
Az MFS Szerszámkereskedő Kft.-nél raktárról megvásárolhatók a 300 mm átmérőjű új Dimar D-Coat lapszabász körfűrészlapok, és a hozzá tartozó 125 mm átmérőjű kétrészes réselőtárcsás elővágófűrészek. A Dimar az elővágókhoz használatos távtartó betéteket műanyag kivitelben készíti. A könnyebb azonosítás miatt a távtartó korongok különböző színűek, így a cseréjük is rendkívül egyszerű. A réselőtárcsák közé az adott darabszámú és színű távtartókat kell csak behelyezni. Igény esetén a raktáron lévő fűrészlapok mellett, egyedi méretű fűrészlapok is kérhetők, melyek egyeztetett határidőre megrendelhetők.
Az új D-Coat körfűrészlapokon túl a szakmai napon a Dimar szerszámok teljes választékával is megismerkedhettek az érdeklődők. A rendezvény keretén belül a látogatók a vállalkozás új termékével, a Garniga ablakgyártó szerszámokkal is találkozhattak, melyhez a cserelapkák forgalmazásával is foglalkoznak.


MFS Szerszámkereskedő Kft.
1143 Budapest, Mogyoródi út 6.
tel.: 1/780-0699, 1/785-8672.
mfs.kft@upcmail.hu


Tetszett a cikk?