Valódi háromélű megmunkálás

Ezek az első olyan felsőmarószerszámok, amelyek már 20 mm-es átmérőben is akár 50%-kal nagyobb előtolási sebességgel alkalmazhatók, mint kategóriájuk hagyományos szerszámai. A nevükben szereplő harmadik hatvány a valódi háromélű megmunkálás termelékenységét és a minőség nagyságrendi ugrását közvetíti.

DiamasterPRO3 Z3+3

A spirálisan elhelyezkedő háromkéses felsőmarószerszámot kifejezetten nesting eljárásokhoz fejlesztették ki. A 12, 14 mm átmérőkben kapható szerszám elődjéhez képest akár 20%-kal nagyobb élettartammal rendelkezik. A fogak elhelyezkedésének köszönhetően a megmunkálandó anyag teljes keresztmetszetében (28 mm-ig) mindhárom fog folyamatosan dolgozik. A spirális fogelhelyezkedés és a fogak egyedi szögállása nagy előtolási sebességet tesz lehetővé, forgácslapban elérhető a 30 m/ perces, míg MDF-ben a 35 m/perces előtolási sebesség. A folyamatos háromélű megmunkálás miatt a laminált felületek kipattogzása elkerülhető a szerszám teljes élettartama alatt. A szerszám egy folyóméterre eső felhasználhatóságát tovább növeli, hogy a DIA fogak háromszori utánélezést biztosítanak.

DiamasterPLUS3 Z3+3

Az ipari felhasználók számára kifejlesztett felsőmarószerszám képes egyetlen munkamenetben olyan felületi minőség biztosítására, mintha nagyoló, majd simító marást végeznének az alkatrészen. A 16, 20 mm-es átmérőkben kapható szerszám szintén három vágóéllel dolgozik a megmunkálandó anyag teljes keresztmetszetében (46 mm-ig), mely teljesítmény egyedülálló a kategóriájában. Gazdaságos felhasználhatóságát mi sem tükrözi jobban, mint az, hogy a hagyományos DiamasterPLUS Z3+3 elődjéhez képest akár 50%-kal nagyobb élettartam érhető el, mely többek között a körülbelül 6–8-szoros utánélezési lehetőségnek is köszönhető.


Leitz Hungária Szerszám Kft.
2030 Érd, Kis-Duna u. 6.
Tel.: 23/521-900.
www.leitz.hu


Tetszett a cikk?