L. N. - A Felder-újdonságok premiere

A korábbi számainkban már előzetesen hírt adtunk a Felder-csoport piaci bevezetés előtt lévő fejlesztéseiről, amelyeket a Holz-Handwerk kiállításon élőben is bemutattak.

„Silent-Power” csendesebben gyalul és pénzt spórol

Elérkezett az ideje azoknak, akik a gyalugép-beruházásukkal valami forradalmi új fejlesztésre vártak. A Felder-csoport spirál gyalutengelye szokatlan formájával nemcsak feltűnést kelt, hanem új mércét állít fel a zajcsökkentés terén. Ezért is nevezték „Silent-Power”-nek. A csökkentett zajszint a korszerű késrendszer eredménye, amely természetesen a gyalulás minőségét is egy új dimenzióba emeli. A spirálisan elhelyezett cserélhető kések úgynevezett „húzóvágást” végeznek, így kisebb forgácsolóerő szükséges, amely gazdaságosság szempontjából is előnyös. A magas gyalukés-, illetve élezési költség, valamint az időigényes késcsere és beállítás hosszú távon nem kifizetődő. Az új Silent-Power gyalukés 4 oldalon élezett, forgatható, cserélhető lapkákkal rendelkezik, amelyek gyorsan cserélhetők és semmiféle beállítást nem igényelnek. Kedvező beruházási és üzemi költségei várhatóan hamar ismertté és elterjedtté teszik a piacon.


Fugamentes élzárás nemcsak nagyüzemi szinten



A kisebb üzemek igényeit is figyelembe véve fejlesztették az új Format–4 perfekt 608 élzáró gépet. Habár a gép hosszát a lehető legkisebbre csökkentették, mégis a felszereltségi lehetőségek egész sora áll rendelkezésre. A perfect 608-cal a Format–4 a kisebb üzemek számára egy prémiumkategóriás élzárót kínál elérhető beruházási költséggel. A magas minőséget precíz aggregátok biztosítják a fúgolástól a saroklekerekítőn át a rádiuszcitlingig. Az anyagok megbízható előrehaladását láncos előtolószőnyeg biztosítja. Az utómunkák elkerülése érdekében a gépet felszerelték tisztítóanyag-felszóró egységgel is, amely garantálja, hogy az élzárt munkadarabok ne igényeljenek utómunkákat. A fugamentes élzárásról korszerű infravörös fűtőlámpa gondoskodik. A végvágó egységgel a merőleges vágás mellett 15°-ig szögvágások is elvégezhetők. A multifunkciós maróaggregát színelőmarásra, előmarásra, fózolásra és rádiuszmarásra egyaránt alkalmas. A „Nesting” letapogatóaggregát a pánthelyfurattal ellátott alkatrészeket is könnyedén átvezeti.


Precízió gombnyomásra

Az új Format–4 kappa 400 formatizálóval a gyártó szavaival élve sikerült megtalálni az „arany középutat” a prémiumkategóriás formatizáló körfűrészek között. Elegáns megjelenését a többszörös designdíjas nagyobb társától, a kappa 550-től örökölte. A stabil gépváz, a precíz kivitel és a kezelési komfort tömörfa és laptermékek szabására egyaránt alkalmassá teszi.
Új fejlesztéseinket megtekintheti a Ligno Novum kiállítás „A” pavilon 201 D standján.
 


Felder-Group
8330 Sümeg, Eitner u.
tel.: 87/510-770.
www.felder.hu

 


Tetszett a cikk?