L. N. - Nem csak a nagyüzem a fontos

Ilyen például a HOB 310NL egyengető-vastagoló gyalugép, az FS 200SF asztalosmaró és a TS 315VF-2600-as formatizáló körfűrész. A termékek közös jellemzője, hogy egyaránt kérhetők 230 vagy 400 V-os kivitelben.


A HOB 310NL átmenetet képez a hobbi és az üzemszerű felhasználás között. A gép egyengetőasztala 1285 mm hosszúságú, vastagolási szélessége 310 mm, míg vastagolási magassága 180 mm. A háromkéses kialakítású gyalutengely átmérője 70 mm, mely 4000 1/perces fordulatszámon dolgozik. Igaz nem rendelkeznek elektromos asztalemeléssel, de a jó áttétellel megválasztott emelési mechanizmusnak és a köszörült csúszóléceknek köszönhetően kézi kerékkel gyorsan a kívánt méretre állítható a vastagolóasztal. Teljesítménye kategóriájában abszolút kielégítő, 3,1 kW- os meghajtómotorral rendelkezik.
A május végéig tartó tavaszi akció keretében egy plusz garnitúra gyalukéssel ajándékozzák meg vásárlóikat.


Az FS 200SF asztalos marógép számos olyan korszerű kiegészítővel rendelkezik, mely hasznosnak bizonyult a mindennapos munkavégzésben.
A marógép vetemedésmentes szürkeöntvény asztallal felszerelt, mely szélességi irányban egy 250 mm-es alumínium tolóasztallal bővíthető. A maróorsó -5 és +45° között kézi kerékkel fokozatmentesen dönthető. A 30 mm-es marótengely 100 mm-es magasságig emelhető és az asztal felett akár 160 mm-es átmérőjű szerszámok használatát is lehetővé teszi. A fordulatszáma az adott marási feladathoz igazodva négyféle fokozatban állítható, választhatunk az 1800, 3000, 6000, vagy 9000 1/perces értékek között. Az aktuális fordulatszám a gépbe integrált LCD-kijelzőről egyszerűen leolvasható. A kompakt marógép további előnye, hogy tengelyének forgásiránya egy irányváltó karral egyszerűen megváltoztatható attól függően, hogy jobbos vagy balos szerszámot használunk.
A precíz munkadarab-megvezetését a burkolatra szerelt alumínium vezetősín garantálja, melyet egy görgős munkadarab-leszorító egység is kiegészít. Az alumínium tolóasztalon szögütköző használatával pontosan elvégezhetők a kívánt szögállású marási műveletek.


A TS 315VF-2600-as formatizáló körfűrész a Holzmann gépcsalád legkompaktabb berendezése.
Ezzel együtt figyelemre méltó vágási paraméterekkel rendelkezik, asztalmérete 1260x800 mm, így a laptól jobbra 1260 mm-es párhuzamvágásra alkalmas. Mindezt kiegészíti a formatizálóasztal impozáns mérete, mely 2500 mm-es vágást is lehetővé tesz. A 315 mm-es fő vágófűrész maximális átvágási magassága 90°-os lapállásnál 105 mm, míg 45°-os döntött lapnál 90 mm.
A precíz szabási műveletekről az elővágó egységen kívül a masszív gépváz gondoskodik, amelyet duplán görgőzött alumínium tolóasztal egészít ki. A méretállításokat az oldalasztalon a finombeállítóval felszerelt párhuzamvezető segíti, melynek precíz megvezetését acélrúd biztosítja. A géppel szögvágások is elvégezhetők, ezt az asztallap nútjába illeszthető szög- vonalzó segíti. A felszerelés nem igényel külön szerszámot, szükség esetén gyorsan felhelyezhető, illetve eltávolítható. A szabási műveleteket tovább könnyíti a stabil, átgondolt formatizálóasztal kialakítása, melynek vonalzója teleszkópos rendszerű és két végállásütközővel rendelkezik.
A fűrészlap 0–45° között fokozatmentesen dönthető, beállítása kézi kerékkel történik. A pontos szögállás egyszerűen leolvasható a kézi kerékbe integrált analóg skáláról.

Ligno Novum, „A” pavilon 104 C stand


Holz & Metal Kft.
9028 Győr, Fehérvári út 80.
Tel.: 30/638-9928, 96/416-160.
info@holzmetal.hu
www.holzmetal.hu

 


Tetszett a cikk?