Kevesebb energia, nagyobb teljesítmény

A Leitz a parkettagyártók számára kifejlesztett szerszámaival energiát takaríthatnak meg, emellett a termelékenységük is javulhat. A modern klikkes rendszerű parkettáknál a nagy pontosságot igénylő csapok és hornyok kialakítása megkülönböztetett figyelmet kíván. A RipTec technológia előnyei itt is kiválóan alkalmazhatók. A barázdaprofilos forgácsolóélek könnyebben végzik el a forgácsolást, kevesebb energiafelvételt kívánva meg a meghajtó motortól. A kisebb forgácsolási ellenállás tehát közvetlen megmutatkozik a gépek energiafelhasználásában. A technológia másik fontos előnye, hogy a szerszámok éltartása is pozitívan alakul, ami akár 47%-os élettartam-növekedést is jelenthet.
A hosszabb éltartósság ritkább szerszámcserét eredményez, mely javítja a termelőberendezés teljesítményét. Ha mindezt összevethetjük a 33%-os energiamegtakarítással, a kapott eredmény jelentősen csökkenti a folyóméterenként fellépő termelési költségeket.
A gyártás folyamatosságának fenntartását tovább javítja a parkettagyártó szerszámok Hidro-Duo rögzítése, mely a szerszám marásképének utánállítási lehetőségét biztosítja. Az előfeszítéssel ellátott szerszámhüvelyek kevésbé hajlamosak a káros rezonanciára, pontosabb szerszámfutást és egyben precízebb megmunkálást biztosítanak a forgácsolás során. A finombeállító 0,01 mm-es lépésenként lehetőséget teremt a marótárcsák utánállítására. Így az esetleges szerszámkopás korrekciója a szerszám gépről való leszerelése nélkül is megoldható.


Leitz Hungária Szerszám Kft.
2030 Érd, Kis-Duna u. 6.
Tel.: 23/521-900.
www.leitz.hu


Tetszett a cikk?