QuaDrive új formában

A 4 sebességeshajtómű mind fordulatszám, mindpedig erő tekintetében ideális megoldástkínál minden munkaszituációban.


A 3800 1/min fordulatszám tiszta fúrásképet garantál bármilyen anyagnál, míg a 60 Nm-es nyomaték biztosítja, hogy hálózati áram nélkül se jelentősen akadályt a hosszú, nagy átmérőjű csavarok behajtása. A 18 V-os feszültségosztályban akár 10x300 mm-es csavarok is behajthatók a gépekkel, amely ácsipari munkáknál is meggyőző érvnek bizonyul. A már ismert FastFix gyorscsererendszer segítségével szempillantás alatt válthatunk a különböző funkciók között (a megfelelő adapterek felhelyezésével), úgymint: fúrás, csavarozás, sarokfúrás, sarokcsavarozás. Ugyanakkor a kettős orsó arra is lehetőséget ad, hogy a bitet közvetlenül a motor tengelyvégén rögzítsük, ezzel lecsökkentve a gép hosszát. Az új akkus csavarozók egy igazi ergonómiai highlight-ot kínálnak. Ami más gépeken külön opció, azt a Protool integrálta: övtartó –jobb- és balkezeseknek –, valamint „bitgarázs”.
Az EC-TEC motor a Li-ion-akkuval egy tökéletes kombinációt alkot, páratlan előnyökkel, hatásfok, géptömeg és sebesség tekintetében egyaránt. Az akkuk egy hosszabb állásidő után is szinte energiaveszteség nélkül bevetésre készek és nincs memóriaeffektus sem. A hajtáshoz választott anyagok terén a gyártó egyértelműen a magas élettartamot helyezte előtérbe. A fém egyszerűen ellenállóbb, mint a műanyag, hosszú távon csak a fém áll ellent az EC-TEC motor óriási erejének és a magas fordulatszámnak. A kínálatban jelenleg 10,8 és 18 V-os feszültségosztályban szerepelnek gépek ács- és faiparos alkalmazásra, illetve kiemelt terhelésre, építőipari célokra a legerősebb 300 Nm-es ütvecsavarozók.

DRC – akkus fúró-csavarozó
A négy sebességfokozat új lehetőségeket nyit a fúrásban és a csavarozásban. Az 1. sebességfokozatban a 60 Nm-es nyomatékával (18 V akku esetén) még a legvastagabb csavarokat is előfúrás nélkül hajtja a fába.

PDC – akkus ütvefúrócsavarozó
A PDC egy igazi tehetség az építkezéseken: egy gép szinte azösszes fúráshoz és csavarozáshoztéglában és fában. A bekapcsolható axiális ütés plusz erőt biztosít, mely bővíti a felhasználási spektrumot. Többek között a fában, illetve falazatban való fúráskor sokoldalúan bevethető, és időt takarít meg az állandó szerszámcsere helyett.

Merkbau Kft.


Tetszett a cikk?