Kettő az egyben

Az első generációs innováció révén egy berendezésen, egy munkamenetben teljesen automatizált módon készíthetők függőleges furatok, árkok a munkadarabon a már ismert darabolási technológia mellett. Az összességében három megmunkálási lehetőséggel rendelkező berendezés már nem csak a léc- és ládagyártás területén bizonyul termelékeny
technológiának.
A SuperDrill aggregát a darabolóegység előtt helyezkedik el. Megmunkáláskor szervomotoros mozgatással történik a szerszám helyzetének állítása, a munkadarab szélességének (y tengely), a munkadarab magasságának (z tengely) irányában, így az aggregáttal képesek vagyunk zsák- és átmenő furatok készítésére, illetve a faanyag hossztengelyére merőleges irányú marási műveletekre. A fúrási-marási művelet során a munkadarabot oldalirányban a kettős leszorítóegység rögzíti.
Az aggregáttal felszerelt OptiCut S 90 XL SuperDrill háromféle (2,7 m / 4,5 m / 6,3 m) maximális feldolgozási hosszal kérhető. Ezzel együtt 20–420 mm-es szélességű és maximum 180 mm vastagságú alapanyag feldolgozására képes. A bővült munkafolyamatokból adódóan a berendezés névleges megmunkálási keresztmetszete a fúrási és marási műveleteknél más-más minimumértékkel párosul. Fúrásnál 20x10 mm-től, míg marásnál 20x15 mm keresztmetszetű munkadarabtól használható. Azonban a maximális megmunkálási keresztmetszetek a gyakorlatban sokszor nagyobb jelentőséggel bírnak, a kétfunkciós, három munkaműveletes gép maximálisan 280x180 mm-es, illetve 420x40 mm névleges megmunkálási keresztmetszettel rendelkezik.

Greenteam Kft


Tetszett a cikk?