Leica 3D Disto – A valódi világ újrateremtése

Biztosan hallott már Ön is olyan történeteket, hogy egy beépítésre szánt egyedileg gyártott ablak, ajtó, bútor túl nagy vagy éppen túl kicsi lett.  Mindenki tudása legjavát nyújtotta, de valami oknál fogva a nagy pontossággal méretre gyártott nyílászáró, bútor nem illett a helyére. Ilyenkor fogalmazódik meg az emberben a kérdés, hogy ha mindenki mindent jól csinált, mivel lehetet a gond?

Valószínűleg a felméréssel, illetve inkább a felmérendő hellyel.  Mert van úgy, hogy a párhuzamos nem az és a merőlegest sem sikerült 90 fokosra megépíteni, vagy olyan íves, szabálytalan, bonyolult alakzatot kell meghatározni, amit hagyományos méréstechnikai eszközökkel egyszerűen nem lehet.

Az ilyen problémák megoldására illetve a mérési folyamatok egyszerűsítésére, gyorsítására fejlesztettük ki egyedi eszközünket a 3D Disto-t.  Mit is tud ez a műszer?

Ha egy mondatban kellene válaszolnunk a kérdésre valószínűleg ezt írnánk: A 3D Disto-val valós időben hozhatók létre digitális, háromdimenziós modellek a tér minden pontjáról, akár manuális akár automatikus mérési móddal,  ±1 milliméteres pontossággal.  Mit jelent ez Önnek a gyakorlatban?

A Leica 3D Disto tudása garantálja, hogy nincs olyan mérési feladat, amit ne tudna megoldani. Nincs olyan falfelület, boltív, csigalépcső, amit ne tudna nagyon pontosan, játsznyi könnyedséggel , akár az automatikus szkenelési funkció segítségével, rögzíteni és dokumentálni. Az így meghatározott adatokat felhasználva már nyugodt szívvel tervezheti és készítheti el bútorait vagy nyílászáróit, mert azok biztosan illeszkedni fognak. Ezzel Ön nemcsak időt és pénzt takarít meg, hanem elkerülhetőek a mérési problémából eredő hibás gyártások és bosszúságok.

A műszer fejlesztése során az egyszerű és sokoldalú felmérési lehetőségek mellett nagy hangsúlyt fektettünk a kitűzési funkcióra is. Magasságok, szintek, merőlegesek, párhuzamosak, adott értékű eltolások, könnyedén meghatározhatóak az alapfunkciók segítségével. Ezek ma már szinte jogos elvárások egy Leica termékkel szemben, van viszont egy egyedülálló új fejlesztés is a tarsolyunkban: a projektor funkció. Mi ez?

A projektor alkalmazás segítségével tetszőleges DXF állományból határozhatja meg bármilyen pont helyét egyenes, ferde vagy görbe falon, födémen, padlón. Ön CAD-es környezetben megtervezi  a kívánt alakzatot (lehet az csak egy felirat vagy logó) és készít belőle egy DXF fájlt, amit az USB csatlakozó segítségével felmásol műszerére és már kezdheti is a kitűzését. Egyetlen gombnyomás és egy piros pötty jelzi Önnek a kiválasztott pont helyét a falon. Nincs ennél egyszerűbb!

Lássunk pár technikai részletet.

A rendszerünk egy központi mérőműszerből, egy digitális kijelzőből és apróbb kiegészítőkből áll.

A méréseket egy nagy pontosságú távolság- és szögmérővel , digitális kamerával felszerelt központi egység végzi, amelyet a multifunkciós érintőképernyős kijelzővel vagy notebokkal lehet vezérelni, a 3D Disto saját szoftverének segítségével.  Az eszközök WLAN segítségével kommunikálnak egymással így nincs szükség kábel összeköttetésre.

A megmért objektumokról a 3D Disto egy háromdimenziós modellt hoz létre melynek pontjai és vonalai, azonnal láthatók a kijelzőn, akár alaprajz szerűen, akár a térben elhelyezve. Az így kapott modellt szabadon szerkesztheti, vagy kérhet le róla adatokat és az USB csatlakozó segítségével közvetlenül exportálhatja DXF formátumba adathordozójára.  A létrehozott digitális állományt pedig már szabadon használhatja tervezéshez, vagy akár közvetlenül töltheti egy CNC marógépbe.

Egyszerű használat, nagyfokú rugalmasság, milliméteres pontosság, Leica 3D Disto.

Elhoztuk Önnek a jövő méréstechnikáját!

REGISZTRÁLJON AZ INGYENES LEICA 3D DISTO BEMUTATÓÉRT ÉS A 10% KEDVEZMÉNYÉRT!

Tetszett a cikk?