Cél a fenntarthatóság

A fenntartható eszközök és technológiák alkalmazása a faipar területén különösen kiemelt figyelmet érdemel, ezért a Leitznél ez az egyik legfontosabb technológiai minőségi jellemző. A fenntarthatóságot szolgálhatjuk azzal, ha a munkafolyamatok tervezésekor csökkentjük a műveletek számát, ha kevesebb anyagveszteséggel dolgozunk, ha kevesebb energiát használunk fel a megmunkáláshoz, vagy ha kisebb zajterhelésnek tesszük ki környezetünket.

A Leitz számos fejlesztésű terméke közül ilyen például a Rip Tec technológia, mely megakadályozza a szálkiszakadásokat a marás során. Így nemcsak a termék minősége magasabb, hanem a szerszámok élettartama is növekszik. Az eljárás azt is lehetővé teszi, hogy a B minőségű alapanyag is feldolgozható, a késztermék minőségi kompromisszuma nélkül. 

Amellett, hogy a környezetet kíméljük a fenntartható eszközök és technológiák használatával, a termelési költségeit is csökkenthetjük. Gazdasági előnyt jelentenek például a Leitz vékonyvágó fűrészlapjai, mellyel kevesebb alapanyag szükséges egy folyóméter késztermék előállításához. Az anyagmegtakarítás itt elérheti akár a 66%-ot is.

Más korszerű szerszámaik használatával a gépeket működtető emberek szociális komfortját növeljük, ha alacsonyabb zajterhelésnek tesszük ki őket. A Leitz LowNoise szerszámai biztosítják ezt. A Diamaster WhisperCut élmaró kisebb tömegének és speciális kialakításának köszönhetően kisebb megmunkálási rezgéseket ébreszt, ami nemcsak a gép csapágyazását kíméli, hanem a munkavállalók fülét is. Használatával akár 5 dB (A)-al csökken a zajszint.

A számos innovatív megoldás előnyeit a hazai vállalkozások is kamatoztathatják, ha a szerszámválasztásnál körültekintően járnak el. A fenntarthatóságot célzó fejlesztések megtérülő beruházást eredményeznek.

Leitz Hungária Szerszám Kft.


Tetszett a cikk?