A gérvágás specialistája

Szokás szerint a gérvágások a táblafelosztás után egy külön berendezésen történnek. Nem így a Schelling S45 táblafelosztójával, amely mindkét műveletet egyszerre végzi, amivel időt és költséget spórol, és nem utolsósorban rendkívül precíz. Az „S45-ös” fűrész tehát tökéletesen alkalmas táblafelosztásra, ugyanakkor körfűrészlapja 0–46°-ig dönthető. Nincs szükség sem költséges és hibákat rejtő gépváltásra, sem szétválasztó vagy utómegmunkáló műveletekre, és az alkatrészek áthelyezésekor bekövetkező sérülések veszélye is megszűnik. Keskeny alkatrészekből álló csőformátumok is könnyen legyárthatók egyetlen fő kezelőszemélyzettel. A gép választható manuális, félautomata vagy automata kivitelben.  A megoldással összesen kétharmadával csökkenthető a folyóméterre vetített szabási költség.
Gér-, illetve szögvágások az automatikus szögvágó egységgel nem jelentenek problémát. Nútok tetszés szerinti méretben éppúgy kivitelezhetők, mint pl. az üvegfalcok. Az S45-ös táblafelosztót 14 kW-os motorral szerelték, fő fűrészlapja 100 m/min sebességgel dolgozik. Ez erőt és tempót jelent. A megfogócsipeszek ereje az anyagtípusnak megfelelően szabályozható. Szögvágáskor a nyomógerenda automatikusan korrigálja a pozícióját úgy, hogy mindig közvetlenül a vágásvonal mellé koncentrálja a nyomást.
Az S45-ös táblafelosztó határai túlmutatnak a bútorgyártáson. Belsőépítészetben és a homlokzatépítésben alkalmazott számos alapanyag szabására alkalmazható. Tehát a spektrum széles és mindegy, hogy egydarabos, avagy szériagyártásra mutatkozik igény.

www.iwood.hu


Tetszett a cikk?