A legkönnyebb mobil körfűrész

Asztalosok, faszerkezet-építők, készház­gyártók, ácsok és tetőfedők egyaránt használhatják helyszíni munkáik során. Összecsukott állapotban behajtott lábakkal rendkívül kompakt, kis helyigényű, könnyen szállítható, mozgatását két nagyméretű kerék is segíti, illetve az ellenkező oldalon elhelyezett gumírozott fogantyú. A kompakt egységben emellett minden tartozék helyet kap, úgymint a dupla megvezetésű párhuzamvezető, a szögütköző, az elszívócső vagy egy második körfűrészlap.
A tartozékként szállított precíziós 40 fogú körfűrészlap és a szerszám nélkül állítható hasítóék szállítás közben egyszerűen az asztalba süllyeszthető.

Villámgyorsan üzemkész
Az összecsomagolt „pakett” szinte másodpercek alatt üzemkész körfűrészgéppé alakítható és ugyanennyi idő alatt ismét szállításra kész állapotba hozható. Az erős, 2000 wattos motor a legnagyobb, 87 mm-es vágásmagasság esetén is folyamatos munkát biztosít. Ez a vágásmagasság arra is elég, hogy 45°-os szögben döntött körfűrészlap esetén egy 2 colos pallót átvágjunk. A kihúzható asztalszélesítő a párhuzamvezető vágási kapacitását 630 mm-re növeli. Az erős motor mégsem lökésszerűen indítja a tengelyt, ugyanis elektronika gondoskodik a lágyindításról, illetve a motor túlterhelés elleni védelméről is. A csavarodásmentes csőváz keret maximális stabilitást garantál.

Felhasználóbarát opciók
További praktikus részlet a felhasználó munkájának megkönnyítése érdekében a szerszám nélküli tengelystop, ami egyszerűsíti a lapcserét. A fogaskoszorús lapdöntés egy bekapcsolható alávágó funkciót tartalmaz ± 1,5° tartományban. Ugyanakkor egy rugós mechanizmus gondoskodik arról, hogy a fűrész automatikusan visszaálljon 0, illetve 45°-ba.

Biztonság az építési helyszíneken
Az építési helyszíneken fokozott balesetveszélynek van kitéve a felhasználó, ezért a Metabo a fűrészgépét motorfékkel látta el, ami 3 másodperc alatt leállítja a tengelyt. Áramszünet esetén egy megszakító biztosítja, hogy a gép ne induljon újra. Szintén itt kap szerepet az asztalhosszabbító, amely megakadályozza, hogy az áttolt anyag lebillenjen a gép hátulján. A gépet a beltéri használatra is felszerelték, 3-féle elszívócső csatlakoztatható hozzá (35, 44 és 100 mm). A géphez a gyártó 3-féle körfűrészlapot kínál különböző alkalmazási területekre.

Metabo Hungária Szerszámforgalmazó Kft.


 


Tetszett a cikk?