Favéső két éllel

Elöl egy él, hátul egy nyél! – ennyi egy véső? Vagy mégsem? Ki hinné, hogy olyan klasszikus kézműves alapszerszámokban is van még fejlesztési potenciál, mint egy egyszerű favéső. Itt az élő példa: a „cseresznyés” vésők legfiatalabb generációja, a MULTI favéső.

Mert haladni kell a korral, ami ma elsősorban a gépi technológiákra épül, de azért mindig jól jön, ha lapul egy éles véső a szerszámosládánkban. Főleg ha azt új „opciókkal” is felvértezték. Egy szerszám, ami vés, vág, hántol, kapar, hámoz, bemetsz, hasít, karcol, farag stb.

Akár egy hagyományos vésővel, csapozásokat készíthetünk vele, de ez csak egyetlen alkalmazás a sok közül. Könnyedén kinyithatjuk vele a ragasztótubust, vagy ragasztószalagot vághatunk, ha a helyzet úgy kívánja festékkaparóként is bevethető, jó szolgálatot tesz gipszkarton vágásakor, de ha netán kitörik a ceruzánk, akkor sem kell keresgélni a hegyezőt. Tipikus olyan szerszám, amely bárhol bármikor alkalmazható, a felhasználó fantáziájára bízva, hogy éppen milyen célra. A titok nyitja a 90 mm hosszú pengeéles oldalél, amely a rövid éllel való találkozásánál még egy hegyes csúcsot is képez, így megsokszorozza a felhasználási lehetőségeket. Lényegében a véső a kés és a sniccer előnyeinek ötvözése.

A KIRSCHEN MULTI véső 26 mm-es szélességben kapható erős kétkomponensű ovális nyéllel, amely műanyag-, fa- vagy gumikalapáccsal üthető. Rendkívül tekintélyes méretű, csaknem 30 cm hosszú és több mint 20 dekás, markos szerszám, a normál vésőktől eltérően vastag, párhuzamos pengével és két oldalról köszörült élekkel. A szerszám alaptartozéka az övtáska, amely optimális védelmet nyújt mindkét élnek és a kemény műanyag betét azt is meggátolja, hogy a véső sérülést okozzon, abban az esetben, ha a felhasználó megbotlik vagy elesik.

Összehasonlító teszt
Forgalomba kerülése óta a MULTI favésőt több alkalommal tesztelték. Az egyik ilyen teszt során egy azonos szélességű hagyományos vésővel hasonlították össze. Alapvető különbség, hogy a hagyományos véső egy oldalról, míg a MULTI véső két oldalról élezett. Ebből kifolyólag, bár a hagyományos vésőkkel precízebb merőleges csapoldalak készíthetők, a MULTI favéső sokkal több feladat elvégzésére alkalmas és nagyobb igénybevételeket elvisel. Ezért asztalosoknak, tetőfedőknek, ácsoknak, szárazépítőknek, parkettázóknak, faszobrászoknak egyaránt ajánljuk.

A termék megvásárolhato az alábbi linken: woodshop.hu

Csapoz
Csapoz

Karcol, tisztít
Karcol, tisztít

Hámoz, hántol
Hámoz, hántol

Vág
Vág

Kapar
Kapar

Bemetsz
Bemetsz

A termék megvásárolhato az alábbi linken: woodshop.hu


Tetszett a cikk?