Megduplázott termelés

Egy németországi raklapgyártó vállalkozás vezetője felismerte ezt a tényt, és a gyártási technológia korszerűsítése mellett döntött. A cég just-in-time rendszerű termelés kiépítését célozta meg. Ennek előnye, hogy minimálisra szorítsák a késztermékkészletet és csak közvetlen rendelésre dolgozzanak, ami a gyártási oldalról nagyfokú termelékenységet és rendkívüli rugalmasságot igényel.
A gépgyártók ajánlatait mérlegelve, egy Dimter OptiCut S90 XL optimalizáló-darabolófűrész beszerzése mellett döntöttek, amely könnyű kezelhetőséget, nagyfokú rugalmasságot és nem utolsósorban megnövekedett termelékenységet biztosít számukra. A gép beüzemelésével nem jelent gondot az egyedi igények napi szintű kiszolgálása sem, ha kisebb szériaszámban is termelnek raklapalapanyagot.

Opticut S90 XL

A Dimter leszállította az OptiCut S90 XL balos változatát, melyet jobban be lehetett építeni a meglévő technológiai sorba. A rendszer fel van szerelve egy nyolcelemes keresztszállító sorral, melyen lehetőség van az alapanyag előválogatására. Itt kiszűrhetőek azok az alkat- Az OptiCut S90 XL újra bizonyított részek, melyeket nem érdemes a darabolófűrészbe engedni. A nyers alkatrészek hossza 0,4 és 6,3 m közötti lehet, mely változatos anyagfelhasználást tesz lehetővé.
A raklapgyártó vállalkozás részéről igény volt arra, hogy a leeső hulladék eltávolítása ne jelentsen termeléskiesést. A Dimter szabadalmaztatott hulladékelszállító rendszere tökéletesen megfelelt a megrendelő igényének. A leeső hulladék ugyanis a gépből kiérve egy külön szállítószalagra esik, amely a gyűjtőhelyre juttatja azt. Az OptiCut S90 XL darabolófűrész nagy előnye, hogy hatékonysága egyszerű kezeléssel párosul, az érintőképernyős kezelőfelületen könnyű eligazodni. A termelékenysége nem megy a méretpontosság rovására. A tolóműves adagolórendszere kiemelkedő méretpontosságot is biztosít, a ±0,1 mm-es pozicionálási pontosságnak köszönhetően.

Az üzembe telepített OptiCut S90 XL rendelkezik az OPTICOM Direct Controllal, annak érdekében, hogy minden termelési statisztikát le lehessen a vezérlőegységből tölteni. Lehetőség van továbbá arra is, hogy nemcsak a daraboló kezelőfelületén adhatók meg a kívánt optimalizálási paraméterek, hanem az irodai PC-vel összekötve onnan is közvetlen utasítások adhatók az optimalizáló program számára.
Az optimalizáló program érdekessége, hogy lehetőséget teremt az olyan kész alkatrészhosszok megadására, amelyek az adott optimalizálási programban nem szerepelnek, de egy esetleges későbbi rövidebb választéktermeléskor még használhatók. Az ilyen félkész terméket külön kezeli. Ezek egy másik méretválaszték termelésekor újrahasznosíthatók.
A raklapgyártó cég vezetése az új gyártási tapasztalatokat összegezve és az OptiCut S90 XL darabolófűrész előnyeit megismerve meggyőződött arról, hogy számukra a legoptimálisabb berendezés beszerzése mellett döntöttek.

Greenteam Kft.
www.greenteamkft.hu


Tetszett a cikk?