Egy fantasztikus gép az AEG-től

AEG BBS 12CA termékcsalád legújabb tagja a BBS 12C2 típusjelű fúró-csavarozó, amely a levehető tokmány mellett még sok jól kihasználható tartozékkal rendelkezik. Az új akkumulátoros gép kifejezetten az olyan szakemberek számára lett kifejlesztve, akik a munka során felváltva használják a fúrási és a csavarozási funkciót. Mondjuk egy konyhabútor összeszerelésénél a kivetőpántok felrakásához először előfúrunk, majd becsavarjuk a rögzítésre szolgáló csavarokat. Ha csak két pár pánttal számolunk szekrényenként, az tizenhat fúrás és csavarozás egy bútordarabnál. Mennyi is akkor, ha egy 4 m hosszú konyhabútort kell beépíteni? Ezt már ki sem lehet számolni…

Ezért a szakemberek egy része már két géppel dolgozik, az egyikbe a csavarozó bitet fogja be, a másikba pedig a fúrót. Az új BBS 12C2 ettől jobb megoldás: a géppel fúrhatunk is és csavarozhatunk is a bitek cseréje nélkül, mindössze a fúrót tartalmazó tokmányt kell feltennünk, illetve levennünk, mert a gép tengelyében egy bitbefogó van, ahol a bit folyamatosan megtartható. Mindemellett a gép hihetetlenül kompakt: tokmánnyal 192 mm hosszú, tokmány nélkül azonban csak 153 mm, azaz éppen több, mint 15 centi… Ami azt jelenti, hogy igazán jól hozzá tudunk férni a csavarokhoz.

AEG BBS 12C akkus csavarozó - pozicionált csavarozó fejRáadásul a géphez csatlakoztathatunk egy sarokcsavarozó- feltétet is (külön tartozék), egyszerűen tokmány helyett felrakva. Ezzel a gépünk máris sarokfúró-csavarozó lett, és még szűkebb helyeken dolgozhatunk vele. És ez még mindig nem minden: van egy pozicionált csavarozó fej is (szintén külön tartozék), amit a tokmány helyére felrakva, a szekrény szélétől három centire lévő csavarok már elérhetők és becsavarhatók. Így aztán minden szűk helyen hozzáférhetőek lesznek a csavarok! Emellett a gép kitűnő tulajdonságokkal rendelkezik, mind a teljesítmény, mind a tartósság, mind a működési idő, mind a kényelmes kezelés vonatkozásában. Vegyük csak sorra, mit jelent ez!.

AEG BBS 12C akkus csavarozó - sarokcsavarozó feltétA BBS 12C2 két sebességi fokozattal rendelkezik, a fordulatszám 0–400/0–1500 fordulat percenként. A gép legnagyobb fúrási kapacitása fában 20 mm, fémben 10 mm, a maximális nyomaték 32 Nm. Mindezt a teljesen fém hajtómű, az erős motor és az erőforrásként szolgáló PRO lítium-ion akkumulátor teszi lehetővé. A rendszer a teljesen fém fejekkel és a robusztus tokmánnyal válik teljessé. A kényelmes kezelést a jól kiegyensúlyozott, kompakt forma és a kis súly mellett a kényelmes és biztos fogást adó, finoman barázdált fogantyúbevonat biztosítja. Az övcsipesznek köszönhetően a gép mindig "kéznél van", és nagyon hasznos a munkaterületet megvilágító LED-fény is. De még fontosabb, hogy az akkumulátor töltöttségét is azonnal láthatjuk egy kijelzőn.

Mindezeket tekintetbe véve elmondhatjuk, hogy az AEG szuperkompakt termékcsaládjának legújabb gépe, a BBS 12C2 minden faipari szakember hűséges segítőtársa lesz a munkában az ismétlődő fúrási és csavarozási alkalmazások során. Még egy fontos információ: a BBS 12C2 most bevezető áron nettó 39 900 Ft-ért kapható országszerte az AEG-kereskedőknél.


AEG BBS 12C akkus csavarozó


 


Tetszett a cikk?