Elegáns ütéssel - Kirschen fakalapácsok

A kalapácsok méretének és súlyának kiválasztása elsősorban a megmunkálás típusától és a megmunkálandó fafajtól függ, de fontosak a kényelmi és a hatékonysági szempontok is. Nem kifizetődő egy kb. 30 dekás "bunkóval" nekiugrani egy gerenda csapozásának. Persze a finom szobrászvésőhöz is túlzás a kilós ütleg. A cseresznyés kollekcióból bárki kedvére válogathat.
 

Bronzfejes szobrászkalapács
Bronzfejes szobrászkalapácsBronz az egyik legrégebbi fémötvözetek egyike. Számos iparágban használják ütőszerszámok anyagának, éppen ezért a fafeldolgozásban is ideálisan elterjedt. A Kirschen bronzfejes szobrászkalapács tökéletes kombinációja a fa és a bronz összhangjának. A sötétre pácolt bükknyél és bronzfej együttesen csökkenti a vésőnyélre mért ütés visszarúgó hatását, ezzel is védve az ízületeket. A bronzfej megfelelő lendületet biztosít, így kisebb erőbefektetés szükséges a munkavégzés során. Háromféle méretben készül, igazodva az egyedi igényekhez. A bronzfejes kalapács stílusos bőrtáskával kapható (Nr. 6200).


Asztaloskalapács
AsztaloskalapácsA Kirschen asztaloskalapácsok feje szintén gyertyánból, míg nyele kőrisből készül. Azonban kialakításuk lényegesen eltér. A fej nemcsak hasáb alakú, hanem a nyélhez képest merőleges szálirányú, így a vésőnyéllel találkozó bütüfelület lényegesen ellenállóbb a nagyobb erejű ütésekkor. Három fejméretben készül, kapható 105, 140 és 160 mm-es változatban (Nr. 6160).


 

Faragókalapács
FaragókalapácsA Kirschen faragókalapácsok már tekintélyesebb keresztmetszettel rendelkeznek. Átmérőjük 80 és 120 mm között változik. A gyertyánfej kopásállóságot, míg a kőrisnyél rugalmasságot biztosít (Nr. 3500).




 


Tetszett a cikk?