A beállítás gyerekjáték

Csökkentett beállítási idő, megnövelt pontosság
"A beállításnál nem kell próbálkozásokkal és hibával számolni – már az első darab tökéletes lesz" – mondta Michael Mühldorfer, a MARTIN marketingmenedzsere. – A mindennapi üzleti életben ügyfeleink kihívásokkal néznek szembe, melyeket gyorsan és hatékonyan szeretnének megoldani, a jobb eredmények elérése érdekében. A vezérlésben alkalmazott korszerű megoldásaink teljes mértékben kihasználják a technika adta lehetőségeket, ezzel felgyorsítva a folyamatokat.

Fókuszban a felhasználóbarát megoldások és a megbízhatóság

Martin T27
A MARTIN T27 marógép érintőképernyős kezelőfelülettel, automatikus szerszámbeállító funkcióval, és elektronikusan állítható betétgyűrűvel rendelkezik, ami profi megoldás

A MARTIN felhasználóbarát kezelőfelülete a beállítási idő 80%-os csökkentésével sokkal nagyobb hatékonyságot kínál. Minden alkalommal, amikor a gépet újra be kell állítani, a felhasználó azzal a kihívással néz szembe, hogy a szerszámot a megfelelő helyzetbe állítsa, és minél előbb nekiláthasson a következő munkafázisnak. Ez egyszerű, ha a tengely függőleges helyzetben van, de egy hatékony segédeszköz nélkül komoly fejtörést okozhat a marószerszám megfelelő szögbe állítása. Er re k íná l nag yszer ű megoldást a T27-es vezérlése, amely akár 1000 szerszám beállításait is képes tárolni. Minden marószerszámhoz 3 referenciapontot tárolhatunk el. A megmunkálási magasságtól és szélességtől függetlenül, az asztalhoz és a vezetőhöz viszonyított dőlésszög is pontosan leolvasható a gép kijelzőjéről. Szerszámcsere esetén nincs más dolgunk, mint megadni a megmunkálandó alkatrész magasságát, szélességét, és a megmunkálási szöget, majd ezután hátradőlni a székünkben, és mindent a gép vezérlésére bízni. Miután az eszközök megfelelő helyzetbe álltak, a beállítást elmenthetjük. Ezek a beállítások maximális pontossággal bármikor betölthetők. A T27 ereje nemcsak abban rejlik, hogy a sokszor használatos beállításokat bármikor visszahívhatjuk, hanem olyan műveleteket is könnyedén létrehozhatunk, amelyeket csak egyszer használunk. Felszereltségtől függően a tengelymagasság, a megmunkálási szélesség és szög mellett állítható még az asztal dőlésszöge, az előtolási sebesség és az előtoló-berendezés magassága is.

Szabadalmaztatott technológia: elektronikusan állítható szűkítő gyűrű
Az elektronikusan állítható szűkítő gyűrű átmérője 70 és 250 mm között állítható. Ez a fejlesztés is jelentősen hozzájárul az átszerelési idők csökkentéséhez. Döntött tengely esetén néha elég nehéz kiválasztani a megfelelő szűkítő gyűrűt, hogy minimalizáljuk a hézagot az asztal és a szerszám között – ez is egy újabb indok, hogy munkánkhoz a MARTIN gépeit válasszuk! A MARTIN rengeteg pozitív visszajelzést kap vásárlóitól, hogy ezzel az innovációval mennyire egyszerűvé vált a beállítás. A hagyományos betétgyűrűs technológia már a múlté! Az elektronikusan állítható szűkítő gyűrű kis munkadarabok esetén is segít maximalizálni az érintkezési felületet az asztal és a megmunkálandó alkatrész között.
 

Szűkítő gyűrű
A 2 db excenteres betétgyűrűt egy motor mozgatja: a belső az óramutató járásával megegyezően, a külső ellentétesen fordul. Így állítható be a megfelelő résméret az asztal és a szerszám között.
 

Állítható vezető a maximális pontosság eléréséhez
A kezelőfelület nyilvánvaló előnyeivel szemben a vezető kialakításának pozitívumai háttérbe szorulnak. Bár ennek az előnyei sem kevésbé fontosak a vásárlók számára. A vezető helyzete a két oldalon található preciziós beállító eszközök segítségével ±0,025 mm pontossággal állítható. A masszív mechanikus illeszkedésnek köszönhetően különösebb utánállítás még akkor sem szükséges, ha a vezetőt levettük az asztalról, majd újra visszaraktuk.
 

Állítható vezető
Egyszerűsített szerszámcsere: a gép automatikusan beállítja a szerszám helyzetét a korábban alkalmazott és elmentett paraméterek alapján.
 

Sokoldalúság a kis muhelyeknek és a nagy üzemeknek egyaránt
A T27 főként olyan 3–5 emberes kisvállalkozásoknak lett kifejlesztve, ahol az alkatrészgyártás során marógéppel végzik a műveletek nagy részét. Jól használható nagy üzemekben is, ahol a feldolgozó központ hatékony kiegészítője lehet. "A következetesen felhasználóbarát és modern kezelőfelület sok lehetőséget kínál, és előnyös a vállalkozóknak. Sőt a gépet a vásárlók egyedi igényeihez is lehet igazítani. Ettől lesz a T27-es tökéletes megoldás azoknak a vásárlóknak, akiknél elsődleges szempont a hatékonyság, a sokoldalúság, a pontosság és a megbízhatóság" – foglalja össze mondanivalóját a cég marketingmenedzsere.
 

Érintőképernyős kezelőfelület
Minden lényeges adat leolvasható a felhasználóbarát érintőképernyős kezelőfelületről. Kérésre a vásárló igényeinek megfelelően állítják össze a menürendszert.

 


Tetszett a cikk?