A forgács urai

Marás vagy nestingelés esetén nem kevés forgács keletkezik, melynek nagy része a munkadarabon marad. A forgács lényegesen jobb elvezetése érdekében az elszívórendszer felé, a Leuco kifejlesztett egy Z=3 magas teljesítményű marót, melynek a "ChipMeister" azaz a "forgács ura" nevet adták. A vágóélek úgy vannak kialakítva, hogy a forgácsot felfelé vezetik az elszívórendszer irányába. Ezáltal megelőzzük a többszörös forgácsolást, ami jelentősen csökkenti a marás nyomán keletkezett hőmérséklet- emelkedést, mely pozitívan hat a szerszám élettartamára.
 

Leuco ChipMeister
Az Aerotech Universal tokmány a propeller alakú belso kialakítás és a körforgás által,
a maró körül keletkezett forgácsot elszívja a felületrol és az elszívórendszerbe vezeti.

 

A turbina továbbítja a forgácsot
A következő lépést az optimalizálás útján az "Aerotech Universal" turbinával ellátott tokmány biztosítja. Ez a tokmány a propeller alakú belső kialakítás és a körforgás által, a maró körül keletkezett forgácsot elszívja a felületről és az elszívórendszerbe vezeti. Ennek a párosnak (ChipMeister + Aerotech Universal) a hatékonysága a képeken egyértelműen látható. Kevesebb forgács, hosszabb élettartam és kisebb időveszteség, nagyobb produktivitás, kisebb költségek! Az Aerotech tokmányok kaphatók befogópatronos verzióban (6–16 mm), valamint hidraulikus kivitelben (25 mm) is. Tesztbemutató megtekintésére és további részletekért keresse az Oertli Magyarország Kft.-t.

 

Forgácselvezetés összehasonlítása: Jobb: hagyományos marás esetén: a forgács oldalirányba távozik, hokeletkezés a maró alsó részén. Bal: ChipMeister maró esetén a forgács felfelé távozik, hokeletkezés a marón kívül, nem a marón A felso képen jól látszik a visszamaradt forgács mennyisége a hagyományos (jobbról) és a Leuco-fejlesztés (balról) esetében

 

Oertli Magyarország Kft.
Volner György
8790 Zalaszentgrót,
Marton Lajos u. 2.
Tel.: 06-83/560-005.
oertlikft@t-online.hu


Tetszett a cikk?