Új akkumulátorok és még nagyobb erő

A lítium-ion technológia alkalmazása a professzionális elektromos kéziszerszámokban mindössze néhány éves történettel rendelkezik. (A Milwaukee márka 2005-ben jelent meg a piacon a V28-as gépekkel.). Ez alatt a nyolc év alatt azonban az új rendszer robbanásszerű gyorsasággal terjedt el a piacon. Az előnyök vitathatatlanok: a memóriaeffektus hiánya, a kisebb súly, az utolsó energiamorzsáig meglévő teljesítmény, a szélsőséges hőmérsékleti viszonyok között is megbízható működés a profi felhasználók mind nagyobb hányadát győzte meg. Az AEG pedig ügyelt arra, hogy az új lítium-ion akkumulátorok használhatóak legyenek a régi, akár még kék színű GBSrendszerű AEG gépekkel is. A fenti előnyök mellett az AEG PROlítium-ion akkumulátorok fejlett elektronikája védelmet nyújt a túlzot t áramerősség, a túlmelegedés és a túlkisülés miatt fellépő káros hatásokkal szemben. Mindemellett az elektronika minden egyes cellát "figyel" a töltés és a kisülés folyamán, amellyel hosszabb működési idő érhető el.
 

Az akkumulátor élettartama is hosszabb lesz, amihez még az akku fizikai szilárdsága, a fémkeret, a kettős hegesztésű rögzítés és a robusztus kialakítás, a gumírozott borítás is hozzájárul. Most pedig a meglévő technológiai megoldások megtartása mellett új cellák alkalmazásával sikerült a gépek teljesítményét is megnövelni. Elég egy pillantást vetnünk az új akkumulátorral szállított fúrócsavarozók műszaki adataira: például a BS 18C 4,0 Ah kapacitású új verziója már 70 Nm leadására képes! (Szemben a 3,0 Ah kapacitású akkuval szállított gép 60 Nm-es nyomatékával.) Az új akkumulátor biztosította előnyök, a gépek széles választéka az egyszerű fúrócsavarozótól a számos alkalmazásban használható többfunkciós gépen és a kompakt pneumatikus fúrókalapácson át a speciális fúrócsavarozóig, minden egyes gépben, minden egyes alkalmazásban elérhetőek a profi felhasználók számára. Az AEG gépek erősek, és egyúttal jól tervezettek, ergonomikus kialakításúak: a kézreálló, jól kiegyensúlyozott gépekkel a munka nem fárasztó. Minden gépen megtalálható a finoman barázdált fogantyúbevonat, ami kényelmes és biztos fogást biztosít, és a gépek többsége FIXTEC kulcs nélküli szerszámbefogással rendelkezik.

És végül az egyik legfontosabb szolgáltatás: az akkumulátoros gépeknél nagyon fontos, hogy tudjuk, mennyi ideig tudunk egy töltéssel dolgozni. Minden AEG akkumulátoros gép töltésjelzővel van ellátva, így folyamatosan látható az akku töltöttségének az állapota. Az AEG új akkumulátorai és gépei országszerte elérhetőek az AEG-kereskedőknél.
 


Tetszett a cikk?