Szalagfűrészek minden üzemméretre

A három kategóriában összességében 10 típus biztosítja a változatos gyártási volumen kínálatot. Ha a legkisebb és a legnagyobb szalagfűrészt nézzük, jól látható, hogy a finomabb fűrészelési feladatokra éppúgy, mint akár a rönkfeldolgozásra is hatékony alternatívát nyújt a széles szortiment. Az egyes berendezések felszereltsége és teljesítménye a kategória emelkedésével párhuzamosan nő, a megbízhatóságuk azonban változatlan marad.

JÓ FELSZERELTSÉG ÉS FLEXIBILITÁS
A Hammer N3800 és az N4400 egyaránt jó felszereltséggel és flexibilitással bír. A standard kialakítás magában foglalja az alsó és felső szalagfűrészlapvezetést, a szalagfűrészlapfeszítés kijelzőjét, a dönthető gépasztalt, és számos további elemet. Mindezt kedvező ár– érték aránnyal. Mindkét típus öntvényből készült, 0–45° között dönthető gépasztallal és stabil vezetővel rendelkezik, gérütközőjük –45° és +45° között fokozat nélkül állítható. Felszerelhetők körvágó berendezéssel, mely hasznos kiegészítő ívek, szegmentált ívek, valamint kör alkatrészek elkészítéséhez. Az asztalhoszszabbító pedig a nagy, nehéz munkadarabok segítség nélkül történő megmunkálását segíti. A géphez rendelhető mobil mozgatóberendezés nagymértékben megkönnyíti a gép problémamentes elhelyezését. Az alapfelszereltségben 230 V-os kialakítású gépek felár nélküli, 400 V-os motorral is kérhetők.

NEM CSAK A SÚLYUK NYOM A LATBA
A Felder középnehéz és nehéz szalagfűrészeit magában foglaló típusok közös jellemzője az elektronikusan kiegyensúlyozott öntvénykerekek, a görgős szalagmegvezetés az asztal alatt és felett, a szalagfűrészlap- feszítettség mutató, illetve a szintén öntvényből készült 20 fokig dönthető fűrészasztal. A Felder-széria kezdő típusa, a középnehéz Felder FB 510-es a 410 mm-es vágásmagassággal már extrém tág megmunkálási lehetőséget biztosít, és a precíz, csiszolt és polírozott felülettel ellátott szalagfűrészasztala –10° – +45° fokig dönthető. Ezzel együtt alsó, valamint felső szalagvezetéssel is rendelkezik, illetve finombeállítással bírnak mind az oldalsó, mind a hátsó támasztó görgői. Az FB 610-es 600 mm-es tárcsaátmérője már az 575 mm-es vágásszélességet is lehetővé teszi, és persze nagyobb főmeghajtó motorja komolyabb teljesítmény leadására képes. A nehéz kategória legkisebb típusa a Felder FB 640, gérütközője már –45° és +45° között fokozat nélkül állítható, ideálissá téve a szalagfűrészgépen tör ténő gér vágások hoz . További plusz felszereltség az asztalhosszabbító és a precíz öntvényből készült párhuzamvonalzó. A párhuzamvonalzó a fűrészszalagtól mind balra, mind jobbra is használható, vagy szükség esetén az asztalfelület alá buktatható. Az FB 740-es, FB 840-es és az FB 940-es típusokkal nemcsak a megnevezésük nagyságrendje növekszik, hanem a teljesítményük is. A 7,5 kW-os és 700 kg-ot nyomó FB 940-es típusnak a 910 mm- es vágásszélessége és az 560 mm-es vágásmagassága a legnehezebb feladatok elvégzésére is alkalmassá teszi a szalagfűrészt, így ez méltán a kategória büszkesége.

IPARI HASÍTÓ SZALAGFŰRÉSZEK
Figyelemre méltó volt a nagyipari felhasználásra készült FB 940 RS rönkhasító szalagfűrész, melyet nagy teljesítmény, masszív kivitel, nagy előtolás és vágási sebesség jellemez. Az új RS-széria zárt gépváza, nehéz kivitelű szalagvezető tárcsái, nagy vágási magassága, a 4 különböző előtoló közüli választási lehetőség, és az akár 40 m/min előtolási sebesség különbözteti meg a többi típustól. Használhatók: vékony furnér és svartni, tetőléc, gerenda, továbbá hajópadló, profilléc, lépcsőalkatrész kivágására, de ezzel együtt kitűnően használhatók a rönkfeldolgozás területén is. Az FB 940 RS hasznos kiegészítője lehet a gatteres fűrészüzemeknek, használatával magasabb felületi minőségű termék iránti igény is kielégíthetővé válhat. Az FB 740 RS hasító fűrész az FB 740-es szalagfűrész előtolóval bővített, megerősített változata, mely már így alkalmassá válik a kis- és középvállalkozások rönkfeldolgozó igényeinek a kielégítésére is.


Tetszett a cikk?