Megoldások a tökéletességhez

Az új bSolid szoftver bemutatásának keretében a Biesse szakemberei a digitálisan vezérelt gépek kezelésének előnyét ismertetik, és válaszolnak a látogatók és üzletfeleik célirányos kérdéseire. A bSolid szoftver – egyszerű és felhasználóbarát megoldásként igen könnyű kezelhetőséggel – lehetővé teszi minden felhasználónak a korszerű gyártási jellemzők előnyeinek kihasználását, a leegyszerűsített folyamatkezelést – megnövelt teljesítőképességet és csökkentett megmunkálási időt garantálva.

CNC-MEGMUNKÁLÓKÖZPONTOK
Az új 5 tengelyes Rover A típus árban és teljesítményben igen versenyképes gép, amely rugalmas és gyorsan telepíthető megoldást nyújt. Könnyűszerrel képes igen összetett elemek kialakítására, mivel nagy teljesítményű és interpolálásra alkalmas 5 tengelyű elektromos főmotorral és független orsókkal szerelt fúrófejjel rendelkezik. A faiparban az új Rover A 5 tengelyes megmunkálóközpont a maga kategóriájában az egyetlen gép, amely képes legfeljebb 225 mm (9 hüvelyk) vastag munkadarab megmunkálására. Felső marásnál a legnagyobb lapszélesség 1660 mm, de a munkaasztal tervezéséből adódóan 2100 mm széles lap is felhelyezhető anélkül, hogy a gép mozgó szerkezeti elemeivel ütközésveszélyes helyzetbe kerülhetne, ami még nagyobb megmunkálási rugalmasságot biztosít.

ÉLFÓLIÁZÓ GÉPEK
A bemutatott technológiák közé tartozik az új AirForce-rendszer, amely forró levegő fúvatást alkalmaz lézer élzáró anyag felviteléhez. Ez a megoldás elnyerte a Las Vegasban megrendezett AWFS 2013-as faipari kiállításon a termékek jövőbe mutató innovációjáért járó "Visionary Award"-díjat. Az AirForce-rendszer igen egyszerű elvet alkalmaz forró sűrített levegő fúvatással a kötőréteg megolvasztására, igen kiváló eredménnyel. Ennek a technológiának a költsége sokkal alacsonyabb mint a lézerrendszeré, és az ily módon készült munkadarabok minősége – az AirForce-rendszernek köszönhetően – kiváló. A végtermék ellenáll víznek és a levegő páratartalmának, továbbá verhetetlen előnnyel rendelkezik: egyaránt felszerelhető bármely méretkategóriájú, kis- és nagyméretű gépekre egyaránt. Ez az új rendszer a Roxyl géptípuson kerül bemutatásra.

TÖKÉLETES CSISZOLÁS
A Viet S1 gyártmányú széles szalagos nagyméretű csiszológép az alkalmazások széles skáláját nyújtja. Az S1 típust olyan ügyfeleink igényeinek kielégítésére fejlesztettük ki, akik a gyártásban nagy rugalmasságot, a technológiában pedig magas színvonalat várnak el. Ez a gép képes tömörfa alkatrészek kalibrálását és csiszolását, továbbá furnéros vagy lakkozott lapok felső kategóriájú felületmegmunkálását elvégezni, olyan szerkezeti egységek kombinálásának köszönhetően, mint a vákuumos munkaasztal és a Scotch brite csiszolóhenger.

FÚRÁS CNCTECHNOLÓGIÁVAL
A fúrási technológiát a Skipper V31 típus egészíti ki, amely a termékskála legkisebb egysége. A Skipper V31 a Biesse kis helyigényű és sokféleképpen alkalmazható digitális vezérlésű fúrógépe, amely a rugalmas alkalmazást és a nagy teljesítőképességet kis gyártófelületen nyújtja. Az innovatív megoldás révén új megmunkálási lehetőségek állnak rendelkezésre, lehetővé téve egyetlen munkafolyamatban a munkadarabok 6 oldalának megmunkálását, csapberakással együtt.


Tetszett a cikk?