Patron nélkül gazdaságosan

Találunk egyszerű és gyanúsan olcsó távol-keleti berendezést, amely megvéve több időt tölt a szervizben, mint a műhelyben: leég a ragasztó, rossz az adagolás, nem működik az előtolás stb. Figyeljünk, milyen gyártói és szervizháttérrel rendelkeznek ezek a kisebb mobil élzárók, és nem árt, ha egy év múlva is találunk hozzá alkatrészt. Ráadásul legtöbbször csak 45 mm-t visz. De ott a másik oldal is, futurisztikus csúcsmodell digitális kijelzőkkel, multi funkciókkal, de milyen áron, és vajon milyen fenntartási költségek terhelik a működtetést? Gondoljuk át, mennyibe kerül a ragasztó, esetleg a ragasztópatron, hány folyóméterre elég. Van arany középút. Mert élzárni kell, és manapság már alapműveletté válik a saját műhelyünkben is, főleg, ha íves alkatrészekről van szó. Ezek a kis mobil élzárók mindig kéznél vannak, és helyszíni munkáknál is nélkülözhetetlenek. Lehet tiltakozni, mint 15–20 éve a kézi lamellózó ellen, de ma már alapvető kézigép a mobil élzáró minden műhelyben. Arany középútként két modellt ajánlunk figyelmükbe. 

VIRUTEX PEB TRC
A Virutex elismert faiparikisgépgyártó világszerte. A Paliszander K ft. 23 éve forgalmazza termékeit. A Virutex PEB TRC asztalba szerelt kézi olvadékragasztós élzáró gép, amely gyorsan kivehető a fix asztalból. Két élzáró egyben: egy telepített gép és egy mobil élzáró. De, ami a legfontosabb: az olcsó fenntarthatóság. Főképp a felhasznált ragasztó tekintetében, mivel a Virutex élzáró bárhol olcsón beszerezhető olvadékragasztóval működik. A gépet három csavar rögzíti az asztalhoz. Tehát könnyen és gyorsan el lehet távolítani és mobil élzáróként alkalmazni. Mobil formában tökéletesen alkalmas az íves felületek élzárására, mind konvex és konkáv kialakítás esetén, ezért egész kis élkörön, 9–15 cm-en el lehet fordítani. Emellett praktikus eszköz egyenes panelek kis, és asztalban akár nagyobb gyártási sorozatához egyaránt. A gép elektronikus hőfokszabályzóval és saját, többsebességes előtolással rendelkezik. A Virutex PEB TRC asztalba szerelt változatán egyaránt található ABS végvágó és anyagtekercstartó is. Használható PVC, ABS, melamin, laminált vagy furnérszalagokhoz. Egyszerű működtetés és pontos beállítás jellemzi. Alapfelszereltségként asztalhoz kihúzható, elülső vonalzó tartozik hozzá, a teljesen stabil munka érdekében. A szalag magasságának, valamint a panel szélességének állítása nagyon könnyű és gyors, egy beállítógomb segítségével történik. A ragasztótartály és a szalagcsúsztató alap teflon borítású, a könnyű tisztítás és karbantartás érdekében. 

COMATIC AR500A
világhírű Comatic piacvezetőelőtológyártó jól ismert a magyarpiacon, hiszen a Paliszander Kft.immár 23 éve forgalmazza magasminőségű, megbízható előtolóit.A Comatic a nemrég bemutatottúj mobil élzáróval most szinténvezető pozícióra tör. Nem minden alap nélkül, hiszen a gép kiváló,stabil minőséget képvisel, ésaz ára az egyik legkedvezőbb amagyar faiparban.A Comatic AR500 magastudású kézi élzáró, gazdagalapfelszereltséggel. Ez a gépdigitális hőfokszabályzóval ésfokozatmentes saját előtolássalrendelkezik. A legkisebbműhelyekben is elfér, és olcsófenntarthatóság jellemzi, mivelez a modell is a piacon elterjedt olvadékragasztóval üzemel. Ívesegyenes és homorú alkatrészekreis felviszi az ABS-t, PVC-t,melamint, laminált szalagot vagyfurnért. A Virutex-modellhezhasonlóan könnyen mozgathatóa berendezés, egész kis élkörön,9–15 cm-en el lehet a gépetfordítani. A modell egyedülállósajátossága, hogy 75–90 fokbandönthető, így számos extraművelet könnyedén elvégezhetővele. A berendezést automatatúlmelegedés-gátló rendszerrelis felszerelték, amely megakadályozzaa ragasztó megégését.De a legnagyobb fegyverténya Comatic AR500 akciós ára, ésaz akciós ár most tartalmazzaaz ajándék gurulós koffert is. 


Tetszett a cikk?