Vitap-megoldások bútorgyártóknak

VITAP ALFA 21 CLASSIC

A félautomata sorozatfúró gépet a kis és közepes szériájú bútorgyártáshoz fejlesztették ki, így kitűnően illeszkedik az asztalosműhelyek és faipari üzemek kapacitásához egyaránt. Masszív kialakítás, és könnyű kezelhetőség jellemzi a sorozatfúró gépet. A fúrófejek kialakítása gyorstokmányos rendszerű. A fúrócsoport döntése pneumatikus hengerrel történik, amely lábpedállal működtethető. Az oldalsó vonalzók nagyon pontos beállítását, és a méretek leolvasását nagyítólencse segíti. A különböző furatmélységek gyors beállítását a 6 revolverfejes ütközőrendszer biztosítja. A pneumatikus munkadarableszorító henger szögben dönthető, így lehetőség van a leszorítás irányának az állítására is. A fúróegység előtolási sebessége szabályozható, és a fúróegységek csak a munkaciklus alatt működnek. Típustól függően az alapfelszereltség része a 21–35 orsós fej, a gyorstokmánytengely, a 2 db munkaleszorító (4°-os dőlésszög). A fúrási műveletet tovább segíti az automata függőleges- vízszintes mélységállító berendezés (10 mm), a vezérlőpanelről történő fúrócsoportsebesség szabályozás, és a lábpedállal vezérelhető elektropneumatikus motorindítás.

paliszanderpaliszander

VITAP ECLIPSE

A Vitap Eclipse félautomata íves élzáró gép konvex vagy konkáv egyenes, illetve íves munkadarabok élfóliázására alkalmas. Az éllezáró gépet gazdaságos ragasztó- és élanyag- felhasználás jellemzi. Kis- és nagyméretű munkadarabok esetében egyaránt optimálisan szabályozza a ragasztó mennyiségét és hőmérsékletét. A gép két fő részből, az éllezáró és a szintbemaró egységből áll. A berendezés kétféle munkaasztallal is használható. A mozgatható munkaasztal a kicsi munkadarabok gyors és pontos élzárásához használható, míg a forgatható asztal a nagy munkadarabok élzárását teszi lehetővé. Az optimális méretű, 1 kg kapacitású ragasztótartály a gyors felfűtési idő mellett hőfokszabályozással is rendelkezik. Élzáráskor a 2 másológörgő a munkadarab ívét pontosan követi, biztosítva ezáltal a precíz élanyag-illeszkedést. Az élzárás típusától függően pontosan szabályozható a ragasztóanyag mennyisége is. Tekercselt élanyag használatakor lehetőség van az automatikus véglevágásra, amely nagyban megkönnyíti az utómegmunkálást. Az élzárás hosszának szabályozására két lehetőség mutatkozik. Egyrészről a pontos hossz beállítható a PLC-vezérlőről, vagy a teljesen zárt alakzat elzárásakor lézeres érzékelő vezérelheti az élanyag hosszának levágását. A pneumatikusan dönthető szintbemaró egység segítségével nagyméretű munkadarabok élzárása válik lehetővé. A két motorral (0,5 kW) felszerelt szintbemaró aggregát felső, alsó és másolómaróval felszerelt, így minden esetben a munkadarab vastagságához automatikusan igazodik.

paliszanderpaliszander

VITAP FORMA 3

A Forma 3, a Vitap automata fúrógépe kiemelkedő teljesítménnyel rendelkezik a lapalkatrészek furatolásában. Gyárthatunk vele korpuszbútor- alkatrészeket, melyeken furatolhatunk polctartókat és pánthelyeket egyaránt. A sorozatfúró gép alkalmas sorozatgyártásra és egyedi asztalos munkák kivitelezésére egyaránt. A 3 x 21 fúróegységnek köszönhetően a berendezés rendkívül termelékeny. A hosszú 3 méteres vonalzó és a pneumatikus méretütköző elősegíti a könnyű és pontos munkadarab-pozicionálást. A függőleges fúróegységek helyének pontos méretbeállítását az alapfelszereltséghez tartozó digitális méretkijelzők segítik. A gép egyszerre tud lapba és élbe fúrni, a függőleges fúróegységek 90 fokkal elfordíthatók, így lehetőség van kereszt- és hosszirányú furatok kialakítására. A sorozatfúró alapfelszereltsége típustól függően egy darab vízszintes fúrócsoport 21 tengellyel, 2 LE-s motorral, gyors befogótokmányos tengelyekkel, magasságbeállítóval, digitális kijelző segítségével. Az alumíniumvonalzó 3000 mm hosszú, és 4 pneumatikus ütközővel szerelhető fel. A lapfúrást két függőleges fúróaggregát végezheti, melyek így egy műveletben akár többsoros megmunkálást is végezhetnek. A fúrócsoport fúrásmélység-szabályozása a hat pozíciós revolverfejes ütközőről vezérelt.

paliszanderpaliszander

VITAP POINT 2

A Vitap Point 2-es CNC fúróautomatánál sokoldalúbb és gyorsabb faipari gép nem található a piacon. A 2013-as modell 40%-kal gyorsabb az elődjénél. A fúrási műveleteken túl alkalmas hátfalnútok készítésére vagy akár redőnyök nútmarására egyaránt. A precíz megmunkálási mechanizmusa révén kitűnően használható kis- és középszériákhoz. A CNCvezérlésű fúróautomata többek között ugyanazon műveletek elvégzésére képes, mint egy átlagos CNC. Ami az előnye, hogy átmenetet képez a sorozatfúrók és a CNC megmunkálóközpontok között, árban viszont versenyképesebb az utóbbiaknál. Minden olyan művelet elvégzésére alkalmas, amely felmerülhet egy korpuszbútor összeépítésénél. Mindezt azonban automatizált megmunkálási folyamatokkal végzi, a mindössze 1,5 kW-os teljesítményű berendezés meglepő műveletek elvégzésére alkalmas. A továbbfejlesztett, könnyített szerszámcserével rendelkező Vitap Point 2 függőleges irányban 8 darabos tokmánnyal felszerelt, amit két-két vízszintes tokmány is kiegészít az elülső és a hátsó oldalon. A fúróaggregátok mellett a Vitap Point 2 felszerelhető nútolófűrésszel, alkalmassá téve a bútorhátfalak bemarására is. További opció, hogy a gép felszerelhető normál CNC-maróorsóval, így készíthető vele bútorredőny- vagy tolóajtósínek bemarása. A 12"-os színes TFT monitoron nyomon követhetők a megmunkálás közben fontosabb paraméterek, illetve innen könnyedén vezérelhető a berendezés. Ezt egészíti ki az előre megadott rajzalapú, parametrikus CAD-vezérlési lehetőség. A berendezés programja egyaránt elkészíthető az irodai számítógépen vagy a gép billentyűzetén.

paliszanderpaliszander



Tetszett a cikk?