Az AEG megint újított

A BBS 12C2 kifejezetten az olyan munkákhoz lett kifejlesztve, ahol felváltva használják a fúrási és a csavarozási funkciót. (Tipikus alkalmazás egy konyhabútor összeszerelése.) A tokmányba fogott fúrószárral lehet fúrni, aztán pedig a tokmányt egy mozdulattal levéve máris csavarozni: a gép tengelybefogásában a tokmány alatt is ott lehet a megfelelő méretű bit. És hogy mennyire kompakt a BBS 12C2, arra álljon itt két adat: tokmánnyal 192 mm hosszú, tokmány nélkül azonban csak 153 mm, azaz éppen több, mint 15 centi. A gép kompaktsága és sokoldalúsága miatt sikeres fogadtatásra talált a piacon. Viszont a felhasználóktól több olyan visszajelzés érkezett, ami alapján az AEG piacra dobta az új verziót, a BBS 12C2 szettet.

A visszajelzések szerint a gép lehetőségeit igazán akkor lehet jól kihasználni, ha minden fej rendelkezésre áll. Így a szett már tartalmazza a levehető tokmány mellett a sarokcsavarozó fejet és a pozicionált csavarozófejet is, amelyeket a tokmány helyére kell felrakni. Így a BBS 12C2-t sarokcsavarozóként is lehet használni, sőt, a pozicionált csavarozófejjel a szekrény szélétől két centire lévő csavarok is becsavarozhatók. A gép természetesen minden kitűnő tulajdonságát megtartotta: a fordulatszám 0–400/0–1500 fordulat percenként, a legnagyobb fúrási kapacitása fában 20 mm, fémben 10 mm, a maximális nyomaték pedig 32 Nm, rendelkezik a munkaterületet megvilágító LED-fénnyel, valamint az akkumulátor töltöttségét mutató kijelzővel is.

Az akkumulátort illetően azonban van egy változás: a szett nem másfél, hanem két amperórás akkumulátorokkal vásárolható. Így a szett ára az alapgéppel, a tokmánnyal, a sarokcsavarozó feltéttel és a pozicionált feltéttel, töltővel, 2 db 2,0 Ah kapacitású PRO lítium-ion akkumulátorral és szerszámkofferral most mindössze nettó 46 900 Ft.


Tetszett a cikk?