Furnérban tökéletes


VENEER PLUS – AZ ILLUZIONISTA

A hosszirányú furnérillesztő ragasztása tökéletesen láthatatlan. A hagyományos cikcakk (szembetűnő a varrásvonal) furnérvarró gépektől eltérően az Innovátor gépe nagy pontosságú élragasztott furnérfelületeket készít, amelyeket szinte nem is lehet szabad szemmel észrevenni. Ennek köszönhető, hogy az igényes furnérozási munkákat a professzionális felhasználók csak ilyen gépekkel végzik. Ráadásul a Veneer Plus-nál a gépben található beépített ragasztózó rendszer kétszeresére gyorsítja a furnérterítékkészítés műveletét, hiszen a ragasztózás és az illesztés egy műveletben, egy gépen történik. A szeletelt furnérlapok az automata behúzóhenger segítségével jutnak el a ragasztózó egységhez, ahol a lapok éleinek ragasztózása történik, majd az anyagot továbbítja a rendszer a termoegységbe az összeillesztéshez.

A gépen a fűtőegység speciálisan keskeny célzónával a fűtendő felületre irányítottan van kiképezve. Emellett a szállítólánc tervezésénél is figyelembe vették az optimális hőeloszlást. Mindezzel elkerülhető, hogy az összeillesztett furnér alakja deformálódjon, vetemedjen. A gép újdonságai közé tartozik a visszatükröződő fotocellás ellenőrző rendszer, amely garantálja a behúzó lemezeknél a furnér tökéletes felfekvését és igazítását. Az Innovátor a hőmérséklet- vezérlést is egyedülálló technológiával oldja meg. Az SSR-rendszer a hagyományos mágneses szabályzóval ellentétben sokkal biztonságosabb és tartósabb fűtésvezérlést tesz lehetővé, kockázatos ívkisülés kiküszöbölésével. Az Innovátor kínálatában található a Glue-Easy C külön élmaró és ragasztófelhordó gép is, amely kiegészíti azokat a furnérillesztőket, ahol nincs a gépbe beépített ragasztózó egység.
 

ULTIMATE – KOMPROMISSZUMMENTES

A keresztirányú furnérteríték- illesztő termelékenysége egyedülálló. Négyszer-ötször termelékenyebb, mint a hosszirányú gépek. Az Ultimatenél két beállítás közül lehet választani: fix hosszúság és végtelenített fix illesztés között. Az alapfelszereltségbe tartozó PLC-vezérlés és az érintőképernyő segítségével gyorsabbá és hatékonyabbá válik a gép beállítása és a munkavégzés. Egyedi jellemzője a saját fejlesztésű pre-előtoló rendszer. A hagyományos gépeknél a furnér behúzásánál gyakran lépnek fel illeszkedési problémák, amelyek akadályozzák a munkavégzést. Ezek kiküszöbölésére beépítésre került a pre-előtoló ütköző, amely lehetővé teszi az anyag gyors és automatikus adagolását a nonstop működéshez.


CUTMATE – DUPLAKÉSES

A piacvezető furnérvágó biztosítja a precíz lineáris és párhuzamos vágást. A prémiumkategóriára jellemzően számos kiegészítő alaptartozékkal van felszerelve a tökéletes, gyors és kényelmes munkavégzés eléréséhez. Például a lézervezetés, amely a maximális pontosságú vágástechnika alapfeltétele. Az Innovátornál természetesen ez is az alapfelszereltség közé tartozik. És elértünk a gép legfontosabb erősségéhez: a dupla késhez. Kedves olvasóm, kapaszkodjon meg! A gép maximális vágásszélessége 25–650 mm között állítható. Figyelem: 650 mm! Ez az egyedülálló méret nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a világpiacon igen kelendő a CutMate. A kiemelkedő vágásszélesség mellett az egyszerre történő kétkéses vágás meggyorsítja a műveleti ciklust, és az idő pénz.

A két golyós orsóval felszerelt masszív munkaasztal és a szervomotor garantálja a gyors asztalmozgást és a magasfokú vibrációmentes stabilitást. Az erős nyomógerenda két hengerrel és négy megerősített vezetővel biztosíték a hosszú élettartamra. A CutMate márka egykéses verzióban is rendelhető. Ez a modell is okoz meglepetéseket, hiszen nem egy alapmodellről van szó, mert másodvágás technológiával is fel van szerelve alapfelszereltségben, amely keskeny és kemény furnérok esetében az elsődleges trimmelés után elengedhetetlen a minőségi munkához. A hidraulikus vezérlésű kések nyomása állítható. Fontos jellemzője a kétkezes működtetés és a biztonsági függöny. A prémiumkategória mellett megtalálhatók az alapgépek is a kínálatban, mint a cikcakk furnérvarró és a hagyományos ragasztófelhordó gépek , kések, szerszámok, fonalak.


Tetszett a cikk?