Akkumulátoros rezgőszerszám a DeWALT-tól

A DeWALT ez év elején mutatta be DCS355 névre keresztelt készülékét, amely vezetékes testvérének számos tulajdonságát örökölte. Sőt, sikerült is fölé nőnie, mivel nem igényel áramcsatlakozót, így szélesebb körben tudjuk hasznát venni. A szénkefe nélküli motorral ellátott gép 300 W-os teljesítményével irtózatos erőt képvisel, mely a lágyindítású DUAL GRIP™ kapcsolóval tökéletesen kézben tartható. Az indítógomb kialakítása és elhelyezése olyannyira jól sikerült, hogy nehéz olyan pozíciót találni, amelyben a kisgép nem áll kézre. Hosszú is, széles is, és bármely pontján benyomva működésre tudjuk bírni a készüléket.

Az oszcilláló mozgás során minden befogott alkatrész percenként legfeljebb 20 000-es frekvenciával 1,6°-os rezgőmozgást végez. A 35 darabos tartozékkészlettel munkáink 90%-át el tudjuk végezni: találunk benne favágó lapokat többféle vágáshoz (akár szegecses fához is), kaparókést, habarcseltávolító pengét, félkör alakú vágópengét, csiszolótalpat és csiszolópapírt. A szerszámcsere egy laza mozdulatunkba kerül, nincs szükségünk hozzá segédeszközre. Egyszerűen lenyomjuk a rezgőtengely mellett található kallantyút, és indulhat a mutatvány. A tartozékok között található adapterrel más gyártók szerszámait is fel tudjuk fogatni, ehhez viszont már szükségünk van imbuszkulcsra.

A multifunkciós gépek közöt t egyedüliként egy könnyen beállítható mélységhatárolóval és párhuzamvezetővel látták el, így precizitást igénylő munkáink során (pl. egyenes vágás) sem hagy cserben bennünket. A készülék kompatibilis a DeWALT Air Lock porelszívó rendszerrel. Az orr részben található LED árnyék nélkül világítja meg a munkaterületet, sőt, a kapcsoló kialakításának köszönhetően akár lámpaként is használható. A DCS355D2 szetthez 2 db 2 Ah-s, a DCS355M2-eshez pedig 2 db 4 Ah-s akkumulátor jár, de természetesen tápegység nélkül is megvásárolható. A készülékre 3 év garancia vonatkozik. Mindkét készlet strapabíró DeWALT TSTAK II. kofferben érkezik, így a biztonságos szállítás miatt nem kell aggódnunk.


Tetszett a cikk?