Milwaukee M18 FUEL körfűrész

Az új technológia először azokban a gépekben került alkalmazásra, amelyeket a leggyakrabban használják: 2012-ben fúrócsavarozók és ütvefúrócsavarozó, majd pedig 2013- ban ütvecsavarozók jelentek meg FUEL™-technológiával. 2014 elején pedig sor került a faipari gépekre is, már a a FUEL™ szablyafűrész és a FUEL™ körfűrész is elérhető. A Milwaukee® az M18 CCS55 típusjelű körfűrész bevezetésével a piac leggyorsabban vágó akkumulátoros körfűrészét tette elérhetővé a faipari szakemberek számára. Képes végrehajtani mindazokat az alkalmazásokat, amelyeket ez idáig csak vezetékes gépekkel lehetett elvégezni. Az új körfűrész 30%-kal gyorsabban vág, 2x hosszabb ideig működik egy feltöltéssel és 3x hosszabb a motorélettartama, mint a versenytársaké. Mindez a FUEL™-technológiának köszönhető, amelynek három alkotórésze a POWERSTATE™ szénkefe nélküli motor, a REDLINK PLUS™ intelligens elektronika és a REDLITHIUM-ION™ akkumulátor.

A Milwaukee POWERSTATE™ szénkefe nélküli motorban nincsenek szénkefék, ezért sokkal hatékonyabban tudnak működni, a betáplált elektromos energiát lényegesen hatékonyabban alakítják át mozgási energiává, mint a szénkefével rendelkező motorok. Emellett – mivel nincsenek kopó alkatrészek – a motor élettartama is hosszabb. A motort teljes egészében a Milwaukee tervezte és gyártja, hogy megbízható erőforrásul szolgáljon minden FUEL™ gép számára. A REDLINK PLUS™ intelligens elektronika a legfejlettebb elektronikai rendszer a piacon. Az elektronika folyamatos kommunikációt biztosít a gép, az akkumulátor és a töltő között, teljes védelmet nyújt a túlterheléstől, a túlmelegedéstől és a túlkisüléstől. Ezen túl a terhelésnek megfelelően képes nagyobb áramfelvételt biztosítani – úgy működik, mint az autókban a tempomat. A Milwaukee REDLITHIUMION™ 4,0 Ah akkumulátor akár 2x hosszabb működési idővel rendelkezik mint a hagyományos lítium-ion akkumulátorok, így töltésenként is és az élettartama alatt több munkát végezhetünk el vele, mint más lítium-ion akkumulátorokkal. Emellett -18 °C-on is jól működik, nem csökkenő teljesítmény mellett.

A felhasználók számára az egyik legfontosabb, hogy beépített töltésszintjelző kijelző mutatja az akkumulátor töltöttségi szintjét, így folyamatosan tudjuk, hogy mennyit dolgozhatunk még az akkumulátorral. Az M18 FUEL™ CCS55 körfűrésze egy erős, tartós és kényelmesen használható gép. A tartósságot szolgálja a fentieken túl az öntött magnéziumtalp, valamint a magnézium alsó és felső védőburkolat. Az alaplap és a védőburkolat anyaga biztosítja a könnyű súlyt, a gép jól vezethető. Emellett a vágási vonalat LED-fény világítja meg, és beépített porelfújás tartja tisztán. Természetesen kézzel, külön szerszám nélkül állítható a vágási mélység (max. 55 mm 90 fokban) és a vágás szöge is. A munka során jól kihasználható funkciókat egy praktikus akasztó egészíti ki. Végül szeretnénk hangsúlyozni, hogy az M18 CCS55-öt ugyanúgy, mint az összes M18 FUEL™ gépet az új multi töltővel szállítjuk, hogy az összes M12™ és M18™ akkumulátort egy töltővel tölthesse. Az új gép országszerte elérhető a Milwaukee-kereskedőknél.


Tetszett a cikk?