Fűrészelés, áramforrástól függetlenül


A Festool az új merülőfűrészét is szénkefementes EC-TEC motorral, valamint dupla akkumulátorral (akár 36 V-os akkumulátorfeszültség) szerelte fel. A Festool új modellje, a TSC 55 merülőfűrész az első 36 V-os akkumulátoros merülőfűrész a világon, amely a hagyományos változat, a TS 55 minden előnyét kínálja, és nem köt kompromisszumot az erő és a precizitás tekintetében: kipattogzásmentes, precíz és pontos vágások a vezetősín mentén, fokozott biztonság, köszönhetően a gyorsféknek és a vezetőéknek, emellett pedig pontos szögbeállítások és alávágó funkció. A TSC 55 ugyancsak pormentesen dolgozik, a forgácsgyűjtő zsáknak köszönhetően. A zsák kapacitása elegendő akár 10 méternyi vágásig, így tiszta munka garantált elszívómobil nélkül is. Az akkumulátor lehetővé teszi a munkát a legkülönbözőbb helyszíneken, áramforrástól függetlenül. Az olyan munkák, mint az ajtók vagy a konyhai munkalapok bevágása, az árnyékfugák elkészítése vagy akár a parkettázás és a fal közötti dilatációs hézag kialakítása is könnyedén elvégezhető a gyors, könnyű és már megszokott minőségben, azonban most már anélkül, hogy a kábelt maga után kellene húznia.

Variálható, dupla akkumulátoros koncepció

A dupla akkumulátoros rendszerrel a Festool 18 V és 15 V lithium-ionos akkucsomagjai egyaránt használhatóak. A rendszer lehetővé teszi, hogy ne csak egy, hanem kettő akkumulátort is használhasson – ráadásul bármilyen kombinációban: 18 V/18 V vagy 18 V/15 V vagy 15 V/15 V –, a munkavégzés szükségleteinek megfelelően. Ha a hangsúly a maximális teljesítményen van fűrészelés közben, akkor a két akkumulátor (36 V) azt könnyedén teljesíti. Ezzel ellentétben, ha kisebb teljesítmény kell az éppen aktuális munkához, akkor az is lehetséges a 18 V vagy a 15 V akkumulátor használatával.


A TSC 55 rendszertartozékai is kompatibilisek a hagyományos Festool rendszertartozékokkal, úgymint: vezetősínek,
vezetősín-tartozékok, párhuzamvezetők, fűrészlapok és az összes 15 V/18 V akkumulátorok és töltők.

 

Gyors, erőteljes, kitartó

Az erőteljes lithium-ionos akkumulátor a nagy sebességű EC-TEC intelligens motor menedzsmenttel együtt eredményezi a maximális teljesítményt. Az akár 5200 üresjárati fordulatszámmal percenként az új merülőfűrész 24%-kal gyorsabb, mint a hagyományos vezetékes modellek. Ez garantálja az optimális vágási minőséget és a gyors munkafolyamatokat a legmagasabb szinten. A variálható fordulatszám-beállítással a teljesítmény könnyedén tervezhető, így garantálva minden egyes alkalommal a pontos munkát, az anyagnak megfelelően. A FastFix új generációja lehetővé teszi a még egyszerűbb és gyorsabb fűrészlapcserét.


Az akár 5200 üresjárati fordulatszámmal percenként az új merülőfűrész 24%-kal gyorsabb, mint a
hagyományos vezetékes modellek.

 

Első osztályú munkakényelem rendszerben

A nagy teljesítmény és a precíz vágási minőség mellett az új TSC 55 átlag feletti kényelmet is biztosít a munkafolyamatok során. A Festool-tól már megszokott módon az új TSC 55 rendszertartozékai is kompatibilisek a hagyományos működésű merülőfűrész, a TS 55R rendszertartozékaival, úgymint: vezetősínek, vezetősín-tartozékok, párhuzamvezetők, fűrészlapok csakúgy, mint az összes 15 V/18 V akkumulátorok és töltők. Az új akkumulátoros merülőfűrészt úgy tervezték, hogy a TS 55-nél már megszokott standard fűrészlapokat (vágási szélesség 2,2 mm) lehessen használni, így a precíz munka és a megszokott minőség garantált, anélkül, hogy speciális vagy vékonyabb fűrészlapokat kellene vásárolnia. Az akkumulátor kapacitása egyszerűen leolvasható a beépített LED-es töltöttségi kijelzőn keresztül, ezáltal elkerülhető a munkamegszakítás a hirtelen lemerült akkumulátor következtében. Természetesen ehhez a modellhez is jár a SERVICE all-inclusive szolgáltatáscsomag, amely magában foglalja többek között a 36 hónapos költségmentes szervizgaranciát – amely kiterjed a kopó alkatrészekre, csapágyakra, a géppel vásárolt akkumulátorra és a töltőre is. Az új TSC 55 akkumulátoros merülőfűrész elérhető a Festool szakkereskedői hálózatában 2014 április közepétől.


Tetszett a cikk?