Ha Belgium, akkor Robland

ROBLAND KOMBINÁLT GYALUGÉPEK

A régi, jól bevált 510-es mellett most már 410-es méretben is. Minden egyes Robland gép lelke a robusztus váz, az öntvény megmunkálóasztal és a strapabíró erős motor. Az SD széria meglepően hosszú, robusztus öntvény vastagoló asztallal rendelkezik, 1050 (!) mm. A piacon található legtöbb vastagoló leggyengébb pontja az asztalemelés. A Robland vastagolók közös jellemzője a külön megerősített asztalemelés 4 dugattyús kivitelben. A rendszer előnye a zárt dugattyús megoldás. Így a szálló por és kosz nem tudja tönkretenni az emelőrendszert és hosszú évtizedekre garantálja a hibamentes működést.


Egyedülálló zárt dugattyús rendszerű, négypontos asztalemelés. Karbantartásmentes, a menetes orsó a dugattyú
belsejében helyezkedik el és gumigyűrű zárja el a portól. Nagy igénybevétel esetén is pontos megvezetést biztosít.

 

A motoros asztalemelés gyors és pontos beállítást tesz lehetővé, az indikátoróra segítségével az érték tizedmilliméter pontossággal leolvasható. Az asztalemelés kétsebességes. A gyors sebességfokozattal a nagyállítást lehet elvégezni két jelentősen eltérő magasságú megmunkált anyag között. A finomállítással viszont tizedmilliméternyi magasságot precízen be lehet lőni.

A Robland faipari megmunkálókat nem egy generáció kiszolgálására tervezték. Generációkon átívelő modellek. Ezt támasztja alá az, hogy a használtgép-piacon a Robland gépek ára az egyik legmagasabb. A pontos vastagsági méretbeállítást digitális kijelző teszi könnyebbé. A gyalukés előtt és után nyomógerenda nyomja le az anyagot az asztallapra, a jobb megmunkálási felület érdekében. A négysebességes előtolást 2 db dalander motor biztosítja. Külön motor mozgatja a vastagoló asztalemelést, illetve külön motor hajtja a négykéses gyalukéstengelyt. Opcióként ipari kivitelben kétkaros mozgatású hosszlyukfúró egység is kérhető a géphez.

A kombinált gyalukra jellemző, egyben felnyitható egyengető asztallapok itt is adottak. Ezek megkönnyítik és felgyorsítják az átállást az egyengetés és a vastagolás között. A gép alapfelszereltségébe tartozik a kiemelkedően hosszú vezetővonalzó, amely a stabilitás érdekében több ponton rögzített, és szögben gyorsan és egyszerűen dönthető. A gép kiemelkedő előnye az, hogy a versenytársakhoz képest könnyen és precízen állítható a gyalukésvédelem, amely alapvető felszerelés a baleset megelőzésében. Egy kézzel is egy könnyen mozgó kar segítségével lehet beállítani.


Digitális asztalmagasság-kijelző
 

ROBLAND VASTAGSÁGI GYALUGÉPEK

A gép kétsebességes asztalemeléssel és süllyesztéssel rendelkezik, így a méretbeállítás gyorsabbá és egyszerűbbé válik. A gyorsemelés funkcióval a nagybeállítást lehet elvégezni abban az esetben, ha jelentős a méretkülönbség a két munkadarab között. Majd a finombeállító funkcióval teljesen precízen megadható a milliméteres adat is. A gyalutengelyeken extra kialakítású három ékszíj hajtja a késeket, így nem fordulhat elő ékszíjcsúszás nagyobb igénybevétel esetén sem. A Robland vastagsági gyaluk igazi ipari berendezések, ipari megoldásokkal. A munkadarab előtolása fokozatmentesen állítható, és a gépbe dupla kitolóhengert szereltek, így a munkadarab tökéletes előtolása garantált. A gyalutengely előtt és után forgácstörő és leszorító található. Kategóriájában a legjobb ár–érték arányú vastagsági gyalugép.

ROBLAND EGYENGETŐ GYALUK

A Robland gyártól megszokott igényes megmunkálás és nagyfokú precizitás jellemzi a gépet. Ezek a modellek is robusztus hegesztett acél gépvázzal rendelkeznek, a vibrációmentes működésért. A Robland egyengető legfontosabb erőssége az extra hosszú öntvényasztal és a széles alumínium vezetővonalzó a tökéletes egyengetésért. A fogásmélység-beállítás kézikar segítségével történik, az értékek egy skáláról könnyen leolvashatók. A vezetővonalzó könnyen mozgatható, gyorsrögzítő karral fixálható. Természetesen a hagyományosan élezhető gyalukésen kívül kérhető TERSA késekkel is. Sőt rendelkezésre áll a szenzációsan csendes spirál cserélhető lapkás gyalutengely, a Quiet Energy. (Minden lapka négyélű, csorbulásnál nincs lapkacsere, csak egy forgatás.) A gyalutengely különböző méretben kérhető. Mindenki a számára legoptimálisabb konstrukciót választhatja a minőségi elvárása szerint és az anyagi lehetőségének figyelembevételével.


Tetszett a cikk?