100 éve a faipar szolgálatában

A gyártók egymással versengve próbálják megoldani a kemény feladatokat, hogy minél több elkötelezett ügyfelet állítsanak maguk mellé. Ebben a versenyben évtizedek óta élenjáró versenyző a Holz-Her. 100 éves fennállása óta az az elv vezérelte a gépek konstrukciójánál, hogy a felhasználójának minél eg yszerűbben kezelhető, minél biztonságosabb és hatékonyabb eszközt adjon a kezébe, amivel kikezdhetetlen minőséget gazdaságosan tud produkálni.

STREAMER 1054/1057

A STREAMER 1057 a Holz- Her élzárószortimentjének legfiatalabb tagja. A gép a STREAMER 1054-es típus továbbfejlesztett változata, ennek eredménye a 60 mmes munkamagasságú véglekerekítő aggregát, amely postformingolt íves élekkel készült lapok letapogatására, ill. sarokgömbölyítésére is alkalmas. A gépet a Glu Jet S ragasztóegységgel szerelték, amely 3 perces felfűtési idővel dolgozik, és PUR-ragasztó alkalmazásával vízhatlan éleket képez. További opcionális lehetőség a kombinált enyvfelhordás, a gép PUR- és EVA-ragasztóval egyaránt üzemeltethető. A rendszer rugalmasan alkalmazható mind a színtelen, mind pedig a színes ragasztókkal.

+ Vékonyfilm-technológia
Opcionálisan most a „nagytestvérrel”, a Glue Jetrendszerrel is kapható. Külön öblítőcsatornával. A résszelep legújabb generációja vékonyfilm- technológiával. Ragasztópatronok mellett mindenféle ragasztógranulátum feldolgozható. (Patronos és granulátumos garat opcionális felszereltség.)

AURIGA 1308/1308 XL

Ma már alapvető követelmény az élzáró géppel szemben, hogy minél rövidebb felfűtési időt vegyen igénybe, a különböző színű ragasztókat minimális időráfordítással lehessen cserélni, egyszerűen és megbízhatóan beállítható egységekkel rendelkezzen, valamint az energiafelhasználása a legminimálisabb legyen. A folyamatos fejlesztési munkának köszönhetően a Holz-Her AURIGA élzárócsaládja új dimenziókkal, felszereltséggel gazdagodott, csatasorba állította a Holz-Her az AURIGA 1308-as típust, ami mindent tud, ami egy kis, közepes üzemben követelmény lehet. A számítógépes vezérlés mellett érzékeli a 60 mm-es munkadarab-vastagságot, és két egységes véglevágó aggregáttal rendelkezik. A korábbiakban említett patronos enyvfelhordó kombinálva a granulátum használati lehetőségével, szintén alapfelszereltség. A patronos enyvfelhordóval külön előkészítés és védőgázas berendezés nélkül dolgozhatunk PU-ragasztóval a nedves, vizes helyiségekbe kerülő bútorok élzárásánál. Új multifunkciós maróaggregát végzi az élanyag egyenes, fózolt és rádiuszos marását pneumatikus vezérléssel.

+ Automatizálás
Opcionálisan most adapterés automatikacsomaggal kapható. Programból vezérelt és automatikus illesztés az élvastagsághoz, élanyaghoz és a ragasztótípushoz. Ragasztómennyiség- vezérlésből, adaptációs kappolókésből és adaptációs nyomóműből áll. NC-szervotengelyekkel a maróaggregátnál és a citlingnél.

PRO-MASTER 7125/7225

A széria két induló típusa a 315K és a 495K, 3620 mm, illetve 5420 mm megmunkálási hosszban. Az öttengelyes erőcsomag teljesítménye és kényelme tovább fokozható az opcióként választható, motorikusan állítható konzolasztallal. Az opcionális 17 kW-os motor egyedülálló PRO-Torque technológiája nemcsak extrém magas forgatónyomatékkal rendelkezik a teljes fordulatszám-tartományban (1000–24 000 1/ min), hanem szoftvervezérelt tengelyreteszelést is biztosít az A és C tengelynek, amely mindenekelőtt a nagy előtolásnál és durva forgácsolásnál játszik fontos szerepet. A kompakt, erőteljes és teljesen interpolált megmunkálófej a kerámia csapágyakkal és folyadékhűtéssel extrém terhelhetőségű, és természetesen a szerszámcseréről is gondoskodik. A nyitott szoftverarchitektúra a legjobb feltételeket teremti az 5 tengelyes CAD/ CAM szoftverrel való összeköttetésre. Az 5 tengelyes alapgép többféle opcióval szerelhető fel, így hozzá lehet hangolni pl. a bútor-, a lépcsőgyártás vagy éppen a tömörfa-megmunkálás sajátos elvárásaihoz.

+ Edition 100 Plus előny
Teljes felszereltség, dinamikus csúcsteljesítmény. A sorozatra jellemző 12 kW-os S6 Power tengelyteljesítmény – egyedülálló 17 kW-os PROTorque tengely opció. 4 mezős kialakítás (6 mezős opció), 18 helyes tányéros szerszámtár, 3D ívek gyors marásának előkészítése, 6, ill. 8 konzol, beadagolássegítő stb.

EVOLUTION 7403/7405 4MAT

A 2013-as hannoveri Ligna kiállításon ünnepelte első bemutatkozását a Holz-Her Evolution 7403 és az Evolution 7405 függőleges CNC. Kapacitása alapján nyugodtan nevezhetjük mind a két gépet megmunkálóközpontnak. Méretei lehetővé teszik a 3500x920 mm-es táblák megmunkálását is. A 7403 típus fúrási és marási műveletek elvégzésére egyaránt alkalmas. Sorozatfúráshoz egy 5-szörös sorozatfúró egység áll rendelkezésre x és y irányban, valamint opcióként 6 vízszintes fúró és egy nútfűrész is felszerelhető. A maróaggregát 5,6, illetve 6,5 kW-os motorral rendelkezik, így akár 80 mm átmérőjű szerszámmal is használható. A 7405-ös típus HSK befogású tengellyel és 6-szoros szerszámtárral érhető el, így alkalmazható korpuszalkatrészek és frontok komplett készgyártására. Mondhatni „specialitása” az új berendezésnek az ajtófrontok gyártása. Bármilyen minta marható lapba, és egyedülálló módon képes arra, hogy az alkatrészek mind a 4 élét lemarja egy műveletben.

+ EVOLUTION 7405 4MAT
Páratlan a négyoldali megmunkálásban és teljesítményben. Komplett formatizálás mind a munkadarab, mind a 4 élén és a felületen. 6,5 kW HSK marótengely 6 helyes szerszámcserélővel, integrált tervezőszoftver CabinetControl alapon. XL fúrófej: 22 fúrófej és nútfűrész.

CUT 6220 CLASSIC

A CUT 6220 a korszerű CNCtechnikával és a precíz, síkköszörült lineáris vezetővel a legfelső kategóriába pozicionálta magát. Minden tengelyét precíz, szénkefe nélküli szervohajtómű mozgatja. A komplett új vezérlés a pontosság mellett rövid ütemidőket is garantál. A fűrészkocsi nagy előtolási sebessége (150 m/ min) és a gyorsítószakaszok előnyösen redukálják a megmunkálási időket. A nagy vágásmagassághoz (120 mm) illően a gépet erős, 25 kWos motorral szerelték fel. A táblák pozicionálását végző megfogócsipeszeket újrafejlesztették, és dupla lineáris csapágyon vezetik meg, melyek több tábla egyidejű vágásakor is megbízható pontosságot szavatolnak. Az alapváltozatban az elővágófűrész két szervovezérelt tengelyállítással rendelkezik, amely a magassági és az oldalirányú pozicionálást szolgálja. A szerszámpozíciót a gép vezérlése egyidejűleg elmenti, ezáltal az később is előhívható. Opcióként a gép egy nútolóaggregáttal is felszerelhető, amely 130 mm-es nútmélységig fokozatmentesen állítható.

+ Edition 100 előny
Az Ön HOLZ-HER táblafelosztó gépe, teljes felszereltséggel! Etikettnyomtató címkeszerkesztő programmal, 19” érintőképernyős monitor, intelligens lapanyag, maradékanyag- és anyagáramláskezelés.

CUT 1254

A Holz-Her Cut 1254 függőleges lapszabászgép, rendkívül egyszerűen kezelhető és még terhelhetőbb, még pontosabban vág, mint elődei. A gép létjogosultsága egyértelmű az olyan munkahelyeken, ahol nagy táblákat kell kis helyen vágni. A vezérlés automatikusan gondoskodik arról, hogy a hátfalrácsba a táblák átvágásakor ne vágjon bele a fűrészlap. A gép végigfutó alsó munkadarabtámasza kopásálló nemesacélból készült, ezért mindig pontos vágást garantál. A gép függőleges és vízszintes vezetőjét a kiemelt precizitás érdekében egyaránt lineáris vezetőrendszerrel látták el. A hosszvezető manuálisan vagy opcióként akár motorikusan is mozgatható, 0,1 mm-es pontossággal.

+ Vágásoptimalizálás
OPTI-BASE V-CUT (1 irodai verzió licensz) Áttekinthető, rendezett kezelőfelület az egyszerű, gyors gépkezeléshez és a megrendelések, anyagok és darablisták alkalmazásához.


Tetszett a cikk?