Mindent egy kézből: gép-szoftver-szerszám


A Conturex Compact System komplex gyártási folyamata
 

A GÉP: CONTUREX COMPACT

A Conturex Compact a prémium kategória belépő szintjét képviseli. Az általa képviselt CNC-technológia már a kis- és középszériával dolgozó üzemek számára is megfizethetővé válik, így költséghatékonyabb és rugalmas gyártást tesz lehetővé. Hogy mit is jelent ez pontosan? Többek között maximális megmunkálási pontosságot, az egyszeri beállításnak és a teljes körbemunkálásnak köszönhetően. Továbbá átállítási időt nem igénylő gyártást a legkisebb megrendeléseknél is, emellett teljes automatizáltságot, energiatakarékos megmunkáló modulokat, illetve széles megmunkálási változatosságot, a 120 darabosra is bővíthető szerszámtárhelynek köszönhetően.

A kompakt CNC 40–260 mmes megmunkálási szélességgel, 25–150 mm-es vastagsági és 175–4500 mm-es megmunkálási hosszal, a 290 mm-es felfogatási hosszal, akár 12 kg szerszámtömeggel, 340 mm-es maximális szerszámátmérővel, illetve akár 140 mm-es résmélységgel használható. A szériafelszereltsége a figyelemre méltó opcióknak köszönhetően tovább bővíthető, mely így igazán személyre szabott berendezést eredményez. – A 30 kW-os főorsó 3 vagy 4 tengelyes megmunkálásra alkalmas, mely tartalmazza a 30 darabos belső szerszám tárhelyet. Így a szerszámcserével járó műveletek közötti váltás is gyorsan elvégezhető.

A közvetett hajtási mód pedig megvédi a motort az extrém igénybevételek károsításától. – A 12,5 kW-os univerzális orsó már 5 tengelyes megmunkálással is rendelkezhet, ezzel együtt akár 220 mm hosszú és 6 kg súlyú szerszámok is használhatók benne. A gyors szerszámcserét a 17 darabos belső tárhely biztosítja. – Az automata működésű berendezés csak időszakos felügyeletet kíván. Puffer tárhelyek kialakításával és vonalkód olvasó-nyomtató rendszerrel felszerelve akár több órán keresztül külső beavatkozás nélkül is folyamatosan dolgozik. – Nagyszámú megmunkáló szerszám felhasználás esetén a szerszámtárhely akár 73 darabos külső tárolóval tovább bővíthető.

A SZOFTVER: FENCON CSOMAG

A Weinig partnercége, a ProLogic által kifejlesztett FenCon szoftvercsomag tökéletesen illeszkedik a Conturex világához. A felhasználó egy áttekinthető egy felhasználós teljes körű tervezői modulban adja meg a fontos paramétereket, melyet a Nexus interfésznek köszönhetően a program kompatibilisé tesz a Conturex számára. Így egy adott munkaállomásról elvégezhető a teljes gyártási folyamat levezérlése. A ter vezőprogrammal nemcsak négyszögletes nyílászárók tervezhetők, hanem lehetőség van ferde vagy akár íves alkatrészek tervezésére, legyártására is. A törzsadatok az IV78-as CimaTrend faablakokra vannak feltöltve, de ezek bármikor bővíthetők. A tömörfa ablakokon túl választhatók alu.-fa szerkezetek is.


Az OptiCut S50, a Powermat 600 és a Powermat 1200 igény esetén részei lehetnek a „teljes rendszernek”
 

A SZERSZÁM: CLIMATREND

A moduláris felépítési rendszerű, korszerű és rugalmas gyártási technológiába illeszkedik a Leitz ClimaTrend szerszámrendszer. Az időtálló műszaki megoldásokat tartalmazó profilrendszer rendelkezik a prémium kategóriájú nyílászáró tulajdonságaival, amit a piac egy ilyen terméktől elvár. A költséghatékony megmunkálást nyújtó ClimaTrend egy bevizsgált profilszerkezet, amely nemcsak a jelenben, hanem a jövőben is megállja a helyét.


PowerGrip megfogás a teljes körbemunkálásért
 

A TELJES RENDSZER

A modern ablakgyártásban alkalmazott széles körű adatmennyiségek kezelése nagy kihívás elé állítja az iparágban dolgozókat. A vásárlók részéről jelentkező széles forma és szerkezeti igény összehangolt termelési rendszer nélkül könnyen termelési káoszhoz vezet. A Weinig ezt hivatott megelőzni. A teljes Conturex Compact System alkalmas a különböző méretű és keresztmetszetű alkatrészek hatékony kezelésére, hogy abból a gyártási folyamat végén prémium minőségű késztermék születhessen. Önmagában a megmunkálógép jó minősége nem elegendő a jó minőségű végtermék legyártásához. Azonban, ha a termelőgép, a folyamatirányító szoftver és a megmunkáló szerszám tökéletes rendszerben működtethetők, akkor a végtermék is kiváló minőségű lesz.


A Leitz ClimaTrend szerszámrendszere idotálló muszaki megoldásokkal rendelkezik
 


Tetszett a cikk?