Táblafelosztás nagyüzemben

A kappa-automatic teljes koncepciója éppúgy meggyőző, mint a nehéz gépkonstrukció, a tökéletes megmunkálás és a perfekt minőség. Az egyszerű kezelhetőség kimagasló teljesítőképességet és magas minőséget garantál a racionális szabászat során. Mindezt viszonylag alacsony beruházási összeg mellett és a lehető legkisebb helyigényt figyelembe véve. Az edzett felületű és pontosan csiszolt lineáris vezetőrendszer alkalmazásának, mind a körfűrész, mind a munkadarab mozgatásánál fontos szerepe van. A magasságállítás a pontosságot szem előtt tartva szintén lineáris vezetékekkel történik, mely a kívánt felszereltségtől függően lehet kétfokozatú pneumatikus vagy fokozatmentes elektromotoros.

A tökéletesen párhuzamos vágásról a nagy pontosságú fogasléces előtolás gondoskodik, míg a méretpontosság a mágneses mérőrendszernek köszönhető. Az erős acélból készült, pneumatikusan vezérelt befogók pedig gondoskodnak a táblakötegek és a kisméretű táblaanyagok biztonságos rögzítéséről, 80 mm nyílásmagasságig. Az elforgatható, dönthető kezelőegységen az adatok gyorsan, egyszerűen felvihetők, így mind az egyedi, mind a teljes szabástervek gyorsan elkészíthetők. A beállítási paraméterek és a kétfokozatú vágásmagasság értéke is – ami opcionálisan lehet automata is – a képernyőn követhető. Igényhez mérten négy különböző, egymásra épülő optimalizáló program áll rendelkezésre, melyek mindegyike ARDIS alapú. A táblafelosztó gép nemcsak vezérlésében mutat jó tulajdonságokat, hanem kialakítása és teljesítménye is önmagáért beszél. A táblafelosztók 320 mm-es átmérőjű körfűrésszel felszereltek, melyek vágásmagassága típustól függően 55 és 80 mm is lehet.

A Format–4 kappa automatic 75 már 9 kWos főmeghajtó motorral rendelkezik. Az alapfelszereltséghez tartozó automata elővágó 150 mm-es lappal felszerelt, melyet 1,1 kW-os teljesítményű saját motor működtet. A F o r m a t – 4 k a p p a automatic család kétféle méretben készül, a kappa automatic 55 3200 mm vágáshosszal, míg a kappa automatic 75 választható 3200 mm-es, illetve 4300 mmes vágáshosszal is. A gépekkel szögbevágások is végezhetők a bal oldali két asztalon, 600 mm-es szélességben és 2000 mm-es hosszban. Az előtolási sebessége vagy két fokozatban (30 és 60 m/perc), vagy fokozat nélkül 5–100 m/ perc között változtatható a vágási feladat függvényében, míg a visszaállás – a fokozatmentes típusoknál – akár 130 m/perces sebességgel is történhet.

Az anyagcsúszkát prizmagörgő vezeti az edzett körtengelyen. Szervomotor gondoskodik a fogaskerekesfogasléces rendszer szinkron meghajtásáról. Ezáltal nagy vágási sebesség érhető el (előrefutás 25 méter/perc, visszafutás 80 méter/perc). Az anyagcsúszka helyének meghatározása nagyfelbontású mágnesszalagos rendszerrel történik. A méretérzékelés a hajtástól független, és abszolút kopásmentes. A kezelőpult egyszerű kialakítása és a Windows alapú vezérlőszoftver áttekinthető menüje egyszerű kezelést biztosít. A gép vezérlése magától értetődően elő van készítve a meglévő rendszerhez vagy hálózathoz való csatlakoztatásra.

A vágásokkal egy időben etikettcímkék nyomtathatók, melyeken vonalkódos azonosító, illetve az alkatrészek grafikus ábrázolása tüntethető fel. A Format–4 precizitásáról tesz tanúbizonyságot, hogy a vezérléshez automata szélező is rendelhető. Ezzel az automata tisztító vágással lényegesen könnyebb az egyes alkatrészek összevágása. A túlnyúló furnéros munkadarabok és a laminátos táblák formatizáló vágásához három pneumatikusan vezérelt furnérütköző áll rendelkezésre, melyek igény szerint egy- vagy háromujjas kivitelűek lehetnek.


Tetszett a cikk?