Prémium lapszabász

Ennek eredménye a szigorú minőségi kontroll és a nagyfokú rugalmasság. Mára a Robland név összeforrott a professzionális ipari gépek minőségi g yár t ásával. Küldetése robusztus, magas teljesítményű termékek előállítása a legjobb ár-érték arány mellett. A Robland-siker titka a megbízhatóság és a minőség. A hazai piacon több mint 4000 Robland gépet értékesített a Paliszander Kft. az elmúlt 23 év alatt. Ezen túl a Robland gépek minőségi szintjét az is alátámasztja, hogy a használtgép-piacon nagy ritkán bukkan csak fel egy-egy Robland lapszabász, és azt is magasan a piaci ár felett napok alatt elkapkodják.

A Paliszander Kft. kínálatában elérhető a Silver-Line, a Robland mérnökök által kifejlesztett exkluzív termékvonal. Ezek közös jellemzője a hagyományos Robland megbízhatóság és minőség mellett az extrakomfort felszereltség és a kiemelkedően magas teljesítmény. A Silver- Line szériának kimagasló modellje a prémium kiegészítőkkel felszerelt PS 3200 A lapszabászgép tolóa sz t a la a legmag a sabb műszaki elvárásoknak is megfelel. A 426 mm-es szélesség biztosítja a nagy merevséget a szán teljes hosszában. A profilok megmunkálási párhuzamossága 0,05 mm-en belül van, a megmunkálási felszín görbülete 0,15 mm alatt van (3200 mm felett). A szánszerkezetben nincsenek műanyag alkatrészek, 8 db acélerősítésű rudazaton (integrált tisztítókefékkel) 34 nemesacél golyó gördül. A megvezető acélrudak befogása Robland „csiptető” rendszerrel történik, ami teljes hosszban rögzíti az acélrudat. Sérülés, kopás esetén egyszerűen elfordítható, nem kell cserélni.


a tolóasztalban elhelyezett acélgörgok biztosítják a könnyed futást
 

A teleszkópos keresztasztal alátámasztásába dupla csapágyak vannak beleszerelve, a maximális stabilitás és terhelhetőség érdekében. A távirányító start-stop kapcsoló könnyen mozgatható és a szán teljes hosszában bárhol elhelyezhető, ami nagyban növeli a munkavégzés komfortját és biztonságát. A párhuzamvonalzó tartó és megvezető alumíniumprofilja egyedülállóan erős a lapszabászgépek között (150x100x1810 mm 23 kg)! Ez tovább növeli a gép rendkívüli merevségét. A párhuzamvonalzó mozgatása golyóscsapágyas menetes orsóval történik. A golyók körbefogják a menetes orsót, így kisebb a súrlódás és pontosabb illeszkedés mellett nagyobb erőt képes átvinni a rendszer. Kevesebb hő keletkezik a mozgás során, és nagyobb sebességre képes. A párhuzamvonalzó beállítására a Robland zárt rendszert használ szervomotorral.


felhasználóbarát vezérlés: 500 vágási lista 1500 vágási mérettel, gyors adatbevitel és kalkulátor funkció,
magasság és párhuzamvonalzó „utánállítása”, ha a fűrészlap átmérője és a vágási szélessége változik
a szerszámélezést követően, párhuzamvonalzó „utánállítása”, ha a használatban lévő fűrészlap dőlésszöge,
ill. a vágási szélessége megváltozik

 

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a motor visszajelzést ad az aktuális állapotról (pozícióról), aminek alapján a szabályozó egység utasításai működtetik a motort. Mindez 0,0006 mm pontosságot eredményez. Szemben az egyutas rendszerrel, ahol nincs visszajelzés, így a hibalehetőség a többszörösére emelkedik. A felső vezérlőpanel ergonomikus kialakítása megkönnyíti a gép kezelését. Itt kap helyet a 7 inch átmérőjű érintőképernyős kijelző. A felhasználóbarát szoftver 3 tengelyes vezérlést tesz lehetővé. A Robla nd P S 3200 - as lapszabászgépen akár 450 mm átmérőjű fűrészlap is használható, így a v ág á smag a sság elér i a 150 mm-t. Alapfelszereltségben felszerelhető a gépre horony maró 16 mm-es szélességig. A fűrészegység tengelyén 62 mm átmérőjű, nagy terhelhetőségű golyóscsapágyak (SKF 6206) vannak. Ezek a csapágyak 47%-kal nagyobb dinamikus terhelést bírnak. A fűrészeg ység fel-le mozgatása két megerősített tengelyen történik, speciális lineáris csapágyazással. Ezek a speciális csapágyak 400 000 (fel-le) ciklust tesznek lehetővé.


digitális kijelző, a gyors és pontos méretbeállításhoz
 

A szürkeöntvényből készült fűrészegység elnyeli a rezgéseket. A nagyméretű (143x780 mm) keresztvágó asztal tovább könnyíti a munkavégzést a gépen, kellő alátámasztást biztosítva a nagyméretű paneleknek is. Az asztalon lévő keret a munkadarab méretéhez igazítható, hogy megfelelő alátámasztást nyújtson a vágás során. A keresztvonalzó nagyon erős kialakítású, a keresztmet szete 100x100 mm. Három oldalról megmunkált, a nagyobb pontosság érdekében. Nagyméretű ütközők teszik könnyebbé a méretbeállítást és a munkavégzést. A vágási hossz 2 mm-től 3040 mm-ig két ütközővel állítható.


Tetszett a cikk?