Speciális kisgépek a faiparnak

A LEGNÉPSZERŰBB CORIAN® MARÓ – VIRUTEX FRE 317S
Az egyedüli dönthető Corian® maró A felsőmarógéppel kiválóan elvégezhetők a fa- és akrillapokból készülő pultok, mosogatótálcák, mosdók készítésénél szükséges megmunkálási feladatok. Köszönhető ez a stabil felfekvést biztosító nagyméretű talpnak és a marógép 45°-os dönthetőségének. A maróegység függőleges irányú mozgatása gázrugóval felszerelt, így beállítása gyorsan és pontosan elvégezhető. A gyakori marási mélység beállításokra az átállást a hat pozíciós, revolverfejes ütköző segíti, míg a pontos marási mélységet a tizedmilliméteres pontosságú fi nombeállítóval korrigálhatjuk. A felsőmaró egyedülálló sajátossága a 100 mm-es marásmélység, az akár 60 mm átmérojű marószerszám használata, illetve a 12, 10, 8 és 6 mm befogópatronos megoldások közötti választási lehetőség. A gép a nagy megmunkáló szerszám átmérőjének köszönhetően lehetőséget teremt 45 fokos szögállásnál akár 26 mm szélességű marásra, ami jól jöhet a belső felületek marásakor. A készülékhez többféle sablont és vezetőt használhatunk. Az UF 317S vezetősínnel a lapfelületbe készíthetünk hornyokat, amelyek a csepegtetőtálcák vízelvezetőjének kialakításához szükségesek. A vezetősín biztos rögzítését a vákuumos tapadókorongok biztosítják.

TÖKÉLETES SAROK – VIRUTEX FR217S
Az elérhető Corian® sarokmaró A kifejezetten belső élek megmunkálására kifejlesztett sarokmaró kiválóan alkalmas akrillapokhoz. A talphoz képest 45 fokos szögben döntött kialakításának és a speciális vezetőnek köszönhetően a nehezen hozzáférhető sarkokat is könnyen megmunkálhatjuk. A 8 mm-es szerszámhüvelybe maximálisan 20 mm átmérojű marószerszám fogható be. A géphez alapfelszereltségként egy 5 és egy 10 mm rádiuszú marószerszám tartozik. A megmunkálás minőségéről a gép méretéhez képest nagy teljesítményű motor és a magas fordulatszám gondoskodik. Az elektronikus fordulatszámszabályozás állandó nyomatékszabályozással párosul, így a gép a terhelés alatt is megtartja a beállított fordulatszámot.

DUPLA MEGOLDÁS – CE 223XDUO
Csiszoló és gyalu egy testben A DUO egy teljesen új koncepció: forradalmian könnyű és egyszerű megoldás, kézigyalu és csiszoló egy testben. A kézigép cserélhető szerszámtartókkal van felszerelve, egy mozdulattal a gyaluból csiszoló lesz, csak a gyaluhengert kell kicserélni csiszolóhengerre. A gép egyedülálló sokoldalúsága lehetővé teszi számos asztalosmunka gyors és kiváló minoségű elvégzését. Ilyen például a beltéri ajtók felújítása, ahol a régi festett felület csiszolásától a falcgyalulásig a műveleteket egy géppel meg lehet oldani. A falcgyalulásnál sokszor problémát okoz, hogy a hagyományos gyalu kiszakíthatja a fát ott, ahol fordul az anyag szála. Ez a DUO-nál az axiális késeknek köszönhetően nem fordul elő, sőt különlegesen sima gyalult felületet állít elő, ciklois ívek nélkül. Másik nehezebb terület, ahol a DUO pótolhatatlan segítséget jelent, az a lépcsőkészítés. A csiszolásnál (legyen az lépcső vagy bármely sík felület) nem gödrözi ki a felületet, nem szakítja le a lépcső sarkát. Ráadásul a sarokgömbölyítést is el lehet végezni a DUO-val. Restaurálásnál a csiszológörgővel könnyedén eltávolítható a régi festék és lakk a felületről. Ráadásul a régi szegek sem okoznak gondot, mivel a csiszoló leszedi a fémfelület kiálló részét.

BELTÉRIAJTÓ- GYÁRTÓK, FIGYELEM! – FC116U MOBIL ZÁR ÉS PÁNTHELYMARÓ
Helyszíni és műhelymunkáknál egyaránt használható gyors és pontos zár- és pánthelymaró. A speciális rögzítőrendszernek köszönhetően helyén lévő függő ajtón is elvégezhető a marás, anélkül, hogy összekarcolná a kész, fényezett ajtólapokat. A rejtett pántok helyét is biztonsággal elkészíti. A gyors mérő- és beállítórendszerrel többszörös és összetett marás is elkészíthető rekordidő alatt. Természetesen horizontális munkákhoz is tökéletesen alkalmazható. A különböző méretű és márkájú pántokhoz csak a fúróhegyet kell cserélni, mely többféle átmérőben kapható. A gépen minden paraméter pontosan beállítható.


Tetszett a cikk?